Webinar koppelen aan een serie

Koppel webinars aan elkaar, zodat er een serie ontstaat. Een handige feature voor bijv. het creëren van een cursus met verschillende lessen.

Dina avatar
Geschreven door Dina
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Koppel webinars aan elkaar, zodat er een serie ontstaat. Dit is een handige feature als je bijvoorbeeld een cursus met verschillende lessen wil creëren.

Het voordeel hiervan is dat je maar 1 link voor de registratiepagina hoeft te delen en niet alle instellingen voor elk webinar hoeft te doorlopen.

Bezoekers van de registratiepagina kunnen zich op die ene pagina voor 1 of meerdere webinars tegelijkertijd inschrijven.

Wat doet koppelen?

Als je webinars koppelt, worden bepaalde onderdelen geldig voor alle webinars in de serie. De gekoppelde webinars komen op 1 registratiepagina te staan, waarop iemand zich voor 1 of meerdere webinars kan inschrijven.

De registratiepagina, registratievelden, het embedded formulier, de bevestigingspagina, de betalingen, de bevestigingsmail en de registratielink zijn gelijk aan de gekoppelde webinars.

Je ziet ook de onderstaande melding bij deze instellingen van de gekoppelde webinars.

Lijst van aangesloten webinars in de nieuw gecreëerde serie

De overige instellingen, zoals de webinarpagina, presentatie, video-injectie, salespagina, evaluatie, interacties en herinnering, follow-up en replaymails, worden niet overgenomen. Deze kan je per webinar instellen.

Webinar koppelen

Om een webinar te koppelen, kun je de volgende stappen volgen:

1. Maak als eerst het 'hoofdwebinar' aan. Dit is het eerste webinar van de serie.

2. Maak het volgende webinar aan. Vul de titel, datum, tijd en andere basisgegevens in en klik op de switch naast 'Koppel aan een webinarserie'.

3. Selecteer hier het hoofdwebinar (waar je dit webinar aan wilt koppelen).

4. Maak het webinar aan.

Als je een interne titel hebt ingesteld voor je hoofdwebinar zul je deze terugzien tijdens het koppelen.

Webinar koppelen

In het webinar overzicht worden de gekoppelde webinars tussen lichtgrijze lijnen onder elkaar geplaatst

Webinar-serie worden aangegeven met grijze lijnen en een stippen pictogram in het overzicht

De enige manier om een webinar te ontkoppelen van een serie webinars is door de subwebinar(s) te verwijderen. Volg hiervoor de volgende stappen:

1. Navigeer naar het webinar die je wilt verwijderen in het webinar overzicht.

2. Klik op het pijltje naast 'Bekijk details'.

3. Klik op 'Verwijder webinar'.

4. Bevestig de pop-up.

Let op! Als je een gekoppeld webinar eenmaal hebt verwijderd, is dit definitief en kan je het webinar niet meer terughalen.

Titel van een webinar serie veranderen

Elk webinar in een serie heeft zijn eigen titel, maar je kan ook de titel veranderen van de hele webinar serie. Deze kan je bewerken zo gauw twee webinars met elkaar verbonden zijn als een webinar serie.

Om dit toe te passen, kun je de volgende stappen volgen:

1. Navigeer naar één van de webinars in de serie.

2. Klik op 'Webinar bewerken' en scroll in het 'Algemeen' tabblad naar beneden tot 'Over je webinar'.

3. Vul de serie titel in bij 'Titel serie'.

Standaard zal de naam van de eerst gemaakte webinar in de serie als serie titel gebruikt worden.

Op het webinar channel zal de serie aangeduid worden met de serie titel. Je kan ook een variabele gebruiken om de serie titel te laten zien op jouw webinar pagina’s, zoals de registratiepagina.

Een webinar serie sorteren

Webinar series kunnen gemakkelijk in een nieuwe volgorde worden gezet. Klik op de puntjes voor het webinar en sleep ze naar de juiste plek.

Webinars sorteren binnen een serie

On demand webinars koppelen

Terwijl live en automated webinars aan elkaar gekoppeld kunnen worden, kunnen on demand webinars alleen gekoppeld worden aan andere on demand webinars.

Omdat het om on demand webinars gaat, zitten er kleine verschillen in de registratiepagina ten opzichte van gekoppelde live en automated webinars.

Bij live en automated webinars kiest men namelijk voor een datum en tijd om het webinar te kijken. In het geval van on demand webinars is dat niet nodig en hoeven de deelnemers dus geen datum en tijd uit te kiezen.

Wanneer iemand zich wilt registreren voor een on demand webinar serie krijgen zij een lijst van de webinars in de serie te zien met vakjes naast de titels. Door op de vakjes naast de titel te klikken kunnen deelnemers kiezen zich wel of niet in te schrijven voor dat webinar. Je kan kiezen of je wilt dat de vakjes standaard wel of niet aangevinkt zijn in de registratie instellingen. Hier lees je daar meer over.

Registratiepagina van een On Demand Series

Na de registratie zal de deelnemer een scherm in beeld krijgen met de kijklinks van de on demand webinars waar zij zich voor ingeschreven hebben. Ze kunnen deze bekijken wanneer zij dat willen.

Let op! Bij individuele on demand webinars kan je aangeven dat deelnemers meteen na registratie naar het webinar worden geleid. Bij gekoppelde on demand webinars is dat niet mogelijk omdat ze een bevestigingspagina krijgen met de kijklinks van de webinars die ze uitgekozen hebben.

Trefwoorden: aantal, webinar reeks, reeks