On demand webinars
Beschikbaarheid on demand webinar

Bij on demand webinars kan je de beschikbaarheid instellen. Dit kan voor onbepaalde tijd, maar ook voor een beperkte periode.

Dina avatar
Geschreven door Dina
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kan een on demand webinar een beperkte tijd beschikbaar stellen. De beschikbaarheid kan op twee manieren veranderd worden. Eén is de datum dat het on demand webinar beschikbaar wordt, de ander is een einddatum voor het on demand webinar.

De beschikbaarheid van je on demand webinar instellen

Een startdatum instellen voor een on demand webinar

Met deze functie zullen deelnemers de mogelijkheid hebben om zich in te schrijven voor het on demand webinar maar zullen deze niet kunnen bekijken tot de gekozen datum en tijd. Deelnemers zullen de aftelpagina te zien krijgen wanneer ze het webinar voor de startdatum proberen te bekijken en krijgen de mogelijkheid de datum aan hun kalender toe te voegen.

1. Selecteer het webinar dat je wilt bewerken en klik op 'Webinar bewerken'.

2. Navigeer naar de tab 'Algemeen'.

3. Scroll naar beneden naar ‘Beschikbaar vanaf’, klik op de switch en kies een datum waarop het webinar beschikbaar moet worden.

Een startdatum instellen voor webinar beschikbaarheid

De inschrijvingen voor dit webinar zullen het webinar niet kunnen bekijken tot de gekozen datum en tijd.

Wanneer je de functie uit wilt zetten hoef je alleen maar op de switch te klikken. Wanneer deze optie uitstaat zal het on demand webinar meteen na aanmelding bekeken kunnen worden. Abonnees die zich hebben ingeschreven voordat je de startdatum uitzette zullen ook meteen toegang krijgen tot het webinar.

De startdatum voor webinar beschikbaarheid uitzetten

On demand webinar beschikbaarheid herinnering

Wanneer je een on demand webinar zo instelt dat deze op een bepaalde datum beschikbaar komt te staan wil je de kijkers misschien een seintje geven wanneer ze deze kunnen bekijken. Dit kan je doen door een on demand herinneringsmail te gebruiken. Hier lees je daar meer over.

Een einddatum instellen voor een on demand webinar

Met deze functie verliezen inschrijvingen de mogelijkheid het on demand webinar te bekijken op de gekozen datum en tijd.

1. Selecteer het webinar dat je wilt bewerken en klik op 'Webinar bewerken'.

2. Navigeer naar de tab 'Algemeen'.

3. Scroll naar beneden naar ‘Beperkt beschikbaar stellen’, klik op de switch en kies een datum waarop de inschrijvingen het webinar niet meer mogen bekijken.

Een einddatum instellen voor webinar beschikbaarheid

De inschrijvingen zullen het webinar na de gekozen datum en tijd niet meer kunnen bekijken.

Wanneer je de functie uit wilt zetten hoef je alleen maar op de switch te klikken. Wanneer deze optie uitstaat zal het on demand webinar onbeperkt beschikbaar zijn. Abonnees die zich hebben ingeschreven voordat je de einddatum uitzette zullen ook meteen toegang krijgen tot het webinar.

De einddatum voor webinar beschikbaarheid uitzetten

Maximale kijktijd

Je wilt natuurlijk niet dat meerdere mensen het on demand webinar kunnen bekijken met 1 betaling. Stel daarom een maximale kijktijd in.

Beschikbaarheid on demand webinar WebinarGeek

1. Selecteer het webinar dat je wilt bewerken en klik op 'Webinar bewerken'.

2. Navigeer naar de tab 'Webinar'.

3. Klik op 'Webinarpagina' om een maximale kijktijd in te stellen voor je on demand webinar,

4. Klik onder 'Webinarinstellingen' op de switch bij 'Beperk de kijktijd' en vul het maximale aantal minuten in.

Wij raden je aan om een kijktijd in te stellen van de totale lengte van je opname plus 25%. Op die manier kan iemand nog wel wat terugspoelen, maar het webinar niet meerdere keren bekijken.

Beschikbaarheid on demand webinar

Maximale kijkperiode

Je kan ook een maximale kijkperiode instellen voor je on demand webinar. Het webinar is dan alleen beschikbaar in de periode die jij aangeeft. Zo voorkom je dat mensen het on demand webinar voor altijd kunnen bekijken.

1. Selecteer het webinar dat je wilt bewerken en klik op 'Webinar bewerken'.

2. Navigeer naar de tab 'Webinar'.

3. Klik op 'Webinarpagina'.

4. Klik onder 'Webinarinstellingen' op de switch bij 'Beperk periode voor het kijken' en vul daar het maximale aantal dagen in waarop je wil dat het on demand webinar te bekijken is.

Dit wordt exact op de dag en minuut berekend. Stel dat een kijker zich dus vandaag om 13:00 uur registreert en de maximale kijkperiode is ingesteld op 2 dagen. Dan kan deze kijker het webinar tot overmorgen 13:00 uur bekijken.

Maximale kijkperiode instellen in WebinarGeek

Trefwoorden: einddatum, beperken, restricties, maximaal, kijklimiet, beschikbaarheid