De mogelijkheid om betaalde webinars te organiseren, is beschikbaar voor webinars die zijn aangemaakt na 14 februari 2018. Bij on demand webinars is deze mogelijkheid beschikbaar sinds 3 november 2018.

Nadat je een Mollie-account hebt gekoppeld aan je WebinarGeek-account, kan je per webinar een bedrag instellen. Dat bedrag kan tussen de € 1 en € 1.000 liggen. De inschrijver moet dit bedrag betalen om het webinar te kunnen bekijken.

Bedrag instellen

Maak een nieuw live of automated webinar aan. Ga vervolgens naar 'Registratie' en klik op 'Betalingen'.

Activeer betalingen door op de switch te klikken. Voer een bedrag in tussen € 1 en € 1.000 dat je wil dat kijkers voor het webinar betalen.

Contactgegevens toevoegen

Vul hier je contactgegevens in. Deze zijn voor vragen van deelnemers over de betaling.

Een e-mailadres is verplicht. Optioneel kan je een telefoonnummer toevoegen.

Deze contactinformatie wordt weergegeven tijdens het betalingsproces.

Kortingscode

Je kan een kortingscode instellen voor je webinar. Dit kan een bedrag of percentage zijn. Per ingestelde korting ontvang een aparte registratielink en een unieke code. Je kan een kortingscodeveld toevoegen aan je registratiepagina.

Ga naar 'Webinar bewerken' en klik op 'Registratie' > 'Betalingen'.

Nadat je een bedrag voor je webinar hebt ingevuld. kan je bij 'Kortingen' een korting instellen.

Klik op 'Maak korting aan'. Er verschijnt dan een pop-up. Geef de korting een naam voor intern gebruik, wijzig de kortingscode en stel een kortingsbedrag of -percentage in.

Als je wil, kan je de korting beperkt beschikbaar maken. Klik dan op de switch en stel een 'Geldig tot'-datum in.

Let op! Het bedrag (met of zonder korting) mag niet lager zijn dan de minimumbedragen van Mollie. Deze bedragen verschillen per betaalmethode. Hier vind je de minimumbedragen terug.

In het overzicht vind je nu al je kortingscodes terug. Hier zie je ook welke nog actief zijn of verlopen. Naast de korting zie je ook de kortingscode die voor het kortingscodeveld gebruikt kunnen worden.

Klik op 'Opties' om de kortingslink te openen of te kopiëren om te delen. Mensen die zich via deze link inschrijven, profiteren van de korting.

Kortingscodeveld toevoegen

Klik op het webinar > 'Webinar bewerken' > 'Registratie' > 'Registratievelden'.

Hier kan je bij 'Voeg standaardveld toe' het kortingscodeveld toevoegen. Zo kan iedereen met de kortingscode zich met korting inschrijven voor je betaalde webinar. Klik hier voor meer informatie over registratievelden.

De kortingscode vind je terug bij je aangemaakte kortingscode.

100% korting

Als je je betaalde webinar gratis wil aanbieden aan een bepaalde groep klanten, stel je een 100%-kortingscode in. Dit doe je door 'Percentage' als kortingstype in te stellen en 100% in te vullen.

Kortingcode voor embedded formulier

Om de kortingscode voor je embedded formulier te gebruiken, moet je een stukje code toevoegen aan je embed-code: data-promotion="code". De code die je daar moet invullen, vind je terug in de registratielink van je kortingscode.

Instellingen automated en live webinar

Ga 'Webinar bewerken' en klik op 'Registratie' > 'Betalingen'.

Voorkomen dat iemand twee keer inlogt

Als je kijkers laat betalen om je webinar te bekijken, wil je natuurlijk niet dat iemand met dezelfde link twee keer kijkt. Daarom wordt dit automatisch geblokkeerd.

Dit werkt als volgt: als een betalende kijker via de kijklink het webinar probeert te bekijken, dan krijgt diegene netjes toegang. Probeert iemand na die eerste keer klikken het webinar te openen met dezelfde kijklink, dan krijgt diegene een foutmelding.

Er kan dus maar 1 iemand tegelijkertijd kijken per unieke kijklink er wordt hierbij ook gekeken naar het IP-adres. Wil een kijker bijvoorbeeld tijdens het webinar overschakelen naar een ander apparaat om daar verder te kijken, dan kan dit wel, maar dan moet de kijker eerst het venster te sluiten waarop al gekeken wordt.

Webinar met meerdere uitzendingen

Je kan meerdere uitzendingen toevoegen aan een webinar. Op die manier is het mogelijk om hetzelfde webinar op verschillende dagen en tijdstippen aan te bieden. Een deelnemer kan zelf een geschikt moment kiezen.

Bij een betaald webinar krijgt de deelnemer toegang tot alle uitzendingen na betaling. Dat betekent dat iemand zich kan inschrijven voor een andere uitzending zonder opnieuw een betaling te hoeven doen.

Wil je dat kijkers voor iedere uitzending apart betalen?

Ga dan naar 'Webinar bewerken' > Registratie' > 'Betalingen' > 'Instellingen'. Vink vervolgens de optie 'Kijkers dienen het bedrag voor elke uitzending van dit webinar apart te betalen' aan.

Instellingen on demand

De optie om betaalde webinars te organiseren, is beschikbaar voor on demand webinars die zijn aangemaakt na 3 november 2018. Let ook op dat je geen webinar kopieert dat vóór die datum is aangemaakt.

Ga naar 'Webinar bewerken' en klik op 'Registratie' > 'Betaling'.

Maximale kijktijd

Je wil natuurlijk niet dat meerdere mensen het on demand webinar kunnen bekijken met 1 betaling. Stel daarom een maximale kijktijd in.

Wij raden je aan om een kijktijd in te stellen van de totale lengte van je opname plus 25%. Op die manier kan iemand nog wel wat terugspoelen, maar het webinar niet meerdere keren bekijken.

Om een maximale kijktijd in te stellen voor je on demand webinar, ga je naar 'Webinar bewerken' en klik je op 'Webinar' > 'Webinarpagina'.

Klik onder 'Webinarinstellingen' op de switch bij 'Kijkers zijn beperkt in kijktijd' en vul het maximale aantal minuten in.

Betalingsbevestiging per e-mail

Zodra je 'Betalingen' hebt ingeschakeld voor een webinar, wordt een extra e-mail aangemaakt in dat webinar. Deze e-mail ontvangt de inschrijver als betalingsbevestiging en wordt als extra bevestigingsmail toegevoegd.

Je kan deze e-mail aanpassen onder 'E-mails' in de editor van WebinarGeek.

Deze e-mail wordt automatisch verstuurd als een deelnemer een betaling heeft voltooid.

Tip
Voeg informatie over de benodigde betaling toe aan de standaard bevestigingsmail. Vermeld daarin bijvoorbeeld dat het niet mogelijk is om het webinar te bekijken zonder een betaling te hebben voldaan.

Let op! Een betaling voor een webinar geeft de inschrijver ook het recht om de replay te bekijken.

Gekoppelde webinars

Met WebinarGeek is het mogelijk om webinars te koppelen. Dat betekent dat een deelnemer zich op 1 registratiepagina voor meerdere webinars tegelijkertijd kan registreren.

Het betaalproces start nadat iemand zich registreert. Daardoor krijgt een deelnemer na betaling toegang tot alle gekoppelde webinars in de serie.

Wil je dat kijkers voor iedere uitzending apart betalen?

Ga dan naar 'Webinar bewerken' > Registratie' > 'Betalingen' > 'Instellingen'. Vink vervolgens de optie 'Kijkers dienen het bedrag voor elke uitzending van dit webinar apart te betalen' aan.

Trefwoorden: betalingen, betaalde, geld