Betaalde webinars
Betaalproces voor deelnemers

Het betaalproces zorgt ervoor dat een deelnemer van een betaald webinar direct of op een later tijdstip een betaling kan voltooien.

Dina avatar
Geschreven door Dina
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een deelnemer van een betaald webinar kan direct betalen voor het webinar, maar ook op een later moment.

Direct betalen

Het registratieproces voor een betaald webinar heeft een extra stap, namelijk de betaling.

Op de registratiepagina staat onder de registratievelden dat een betaling benodigd is om het webinar te kunnen bekijken.

Na een inschrijving wordt zoals altijd de bevestigingspagina geopend. Daar is de mogelijkheid om een betaling te doen aan toegevoegd.

Het betaalproces wordt gestart als de inschrijver op de button 'BETAAL NU' klikt.

Een bevestigingspagina met de knop 'BETAAL NU'

Zodra de betaling is bevestigd, ontvangt de deelnemer een betalingsbevestiging per e-mail.

Op een ander moment betalen

De betaling kan ook op een later tijdstip plaatsvinden.

Als de inschrijver in de bevestigings- of herinneringsmail op de button 'Bekijk webinar’ klikt, wordt het betaalproces opnieuw opgestart. De betaling kan op dat moment alsnog worden voldaan.

Betalen is mogelijk tot het moment dat het webinar start.

Wanneer de prijs van het webinar wordt aangepast moet iemand die nog niet betaald heeft maar wel ingeschreven staat voor het webinar het nieuwe bedrag betalen, niet het oude bedrag.

Herinneringsmail voor de betaling versturen

Je kan inschrijvers voor je webinar die nog niet betaald hebben, een herinnering sturen. Wel zo handig!

Ga naar 'Webinar bewerken' en klik op 'E-mails'. Klik vervolgens op '+ Maak e-mail aan' > 'Herinneringsmail betaling'.

Je krijgt de optie om een bestaande template te kopiëren of een nieuwe te maken. Als de mail klaar is, kan je deze opslaan en versturen naar de inschrijvers die nog niet hebben betaald.

Klik hier voor meer informatie over het bewerken van je e-mails.

Een nieuwe betalingsherinnering mail aanmaken

Trefwoorden: geld, verkopen, kopen