Selecteer webinar vorm

Selecteer je webinar vorm! Kies tussen een live, automated of on demand webinar.

Dina avatar
Geschreven door Dina
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Nederlandse ondertitels beschikbaar.

1. Ga naar het hoofdmenu.

2. Klik op "+ Nieuw webinar" om een nieuw webinar aan te maken. De eerste stap van de webinar wizard wordt direct geopend. Deze stap heet "Aanmaken".

3. Selecteer wat voor type webinar je wilt aanmaken.

Hoe te kiezen tussen geautomatiseerde, op aanvraag en live webinars

Live webinar

Bij een live webinar presenteer je realtime voor de camera. Je hebt alleen een computer met internetverbinding, een webcam, microfoon en Google Chrome (als presentator) nodig. Het is niet nodig om software te downloaden of te installeren.

Automated webinar

Een automated webinar is een vooraf opgenomen webinar dat wordt uitgezonden alsof het live is. Deelnemers ervaren dus een live webinar, terwijl zij naar een opname kijken. Jij als presentator kan dus relaxed achterover hangen tijdens de uitzending. Wel is het mogelijk om via de chat direct vragen van kijkers te beantwoorden.

Dit vooraf opgenomen webinar wordt automatisch afgespeeld op het tijdstip (of meerdere tijdstippen) dat jij hebt ingepland.

Deelnemers schrijven zich in voor het webinar en ervaren een live webinar. Zij hebben geen idee dat zij eigenlijk naar een video kijken. Behalve als je het ze vertelt, natuurlijk.

On demand webinar

Een on demand webinar is een opname van een webinar die je beschikbaar stelt voor een bepaalde periode. Mensen kunnen zich hiervoor dan inschrijven en krijgen de opname van het webinar direct te zien. Ze kunnen het webinar ook pauzeren en terug- en vooruitspoelen, tenzij je de scrolbar uitzet.

Webinar vorm wijzigen

Je hebt een live webinar gepland, maar de presentator is niet beschikbaar op de ingeplande tijd. Wat je dan kan doen, is het webinar aanpassen naar een automated webinar. Hiervoor volg je de volgende stappen:

1. Klik op "Webinar bewerken" en ga naar "Algemeen".

2. Onder "Live" staat de optie "Aanpassen".

3. Klik op "Aanpassen" selecteer de juiste webinar vorm. Klik daarna op "Opslaan". Vergeet natuurlijk niet je opname toe te voegen!

Menu met verschillende webinar vorm en optie om webinar vorm of type  te bewerken.

Volgende stappen:

Trefwoorden: soort, optie, omzetten, types