Bij automated webinars is het mogelijk om een uitzendschema in te stellen. In dit schema kan je individuele webinars inplannen, maar ook terugkerende uitzendingen.

Je kan dus bijvoorbeeld specifiek op 26 mei om 18:30 uur een webinar uitzenden. Dat is dan een eenmalige uitzending.

Daarnaast kan je zorgen dat er elke vrijdag om 20:00 een uitzending is. Dit noemen we een geautomatiseerde reeks.

Eenmalige uitzending

Klik op het webinar en scrol door naar 'Data en tijden' onder 'Algemeen'.

Wil je een eenmalige uitzending toevoegen, kies dan in het dropdownmenu voor 'Op' en vul de datum en tijd in waarop je de uitzending wil plannen.

Elke 'Op'-uitzending is direct zichtbaar op de registratiepagina.

Geautomatiseerde reeks

Klik op het webinar en scrol door naar 'Data en tijden' onder 'Algemeen'.

Wil je een terugkerende uitzending, kies dan in de dropdownmenu voor 'Elke' en selecteer wanneer je de reeks wil plannen. Dit kan steeds op een specifieke dag zijn, maar ook elke dag.

Vervolgens kan je instellen wanneer de terugkerende uitzending eindigt.

Je kan meerdere (terugkerende) uitzendingen toevoegen.

Instellingen terugkerende uitzending

Bij een terugkerende uitzending wil je natuurlijk niet dat je kijkers bij de registratie moeten kiezen uit honderden mogelijkheden. Daarom kan het aantal zichtbare uitzendingen op de registratiepagina beperken.

Ga naar 'Webinar bewerken' en scrol door naar 'Terugkerende uitzending' onder 'Algemeen'.

Hier kan je het aantal uitzendingen op de registratiepagina aanpassen. Stel bij 'Data tonen' in hoeveel aankomende uitzendingen bezoekers van je registratiepagina kunnen zien.

Let op! Dit geldt alleen voor terugkerende uitzendingen die je via 'Elke' hebt aangemaakt. Alle 'Op'-uitzendingen zijn altijd zichtbaar.

Om het zo 'echt' mogelijk te maken, kan je bij de volgende optie bepaalde data uitsluiten van je uitzendschema. Zo kan je feestdagen uitsluiten, maar bijvoorbeeld ook dagen waarop er geen moderator beschikbaar is voor de chat.

Na dat je het uitzendschema hebt aangemaakt, worden er automatisch uitzendingen gepland die overeenkomen met de instellingen. Je kan achteraf altijd nog individuele uitzendingen verwijderen of het schema aanpassen.

Trefwoorden: automatiseren, koppelen