Geen verbinding

Verbindingsproblemen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Kan je geen verbinding maken als je het webinar probeert te starten? Als je connectieproblemen hebt, doorloop dan de volgende checklist:

1. Controleer je internetverbinding
Een no-brainer hoor ik je denken, maar geloof ons maar, het komt vaker voor dan je denkt. Als je een bekabelde verbinding gebruikt, check dan of de kabel goed in je computer zit. Gebruik je wifi, controleer dan of de verbinding met je router het doet. Zorg ook dat je niet te ver van het modem zit tijdens het webinar.
ā€‹
Het kan helpen om je computer opnieuw te verbinden met het internet. Ook kan het helpen om je browser een keer volledig te herstarten.

Tip! Heb je een melding ontvangen over de verbinding? Dan hoef je geen snelheidstest te doen. Ons systeem doet dit namelijk al voor jou. Dit zou de verbinding zelfs slechter kunnen maken, omdat er dan nog een programma gebruik maakt van het netwerk.

2. Switch van Wi-Fi naar kabel
Een live webinar geven vergt niet enorm veel van je internetverbinding, maar het is wel heel belangrijk dat je verbinding stabiel is. Livestreamen is iets heel anders dan webpagina's bezoeken, omdat je continu gegevens aan het versturen bent.
ā€‹
Om er zeker van te zijn dat je verbinding stabiel is, kan je het beste een internetkabel gebruiken (als dat mogelijk is) in plaats van een draadloze verbinding.

3. Check je bedrijfsnetwerk
Misschien zit je in een bedrijfsnetwerk. Dit heeft vaak een paar restricties om het internetverkeer veilig te maken. Ook kan het betekenen dat de noodzakelijke poorten en servers die de livestreaming verzorgen niet bereikbaar zijn. Doorloop daarom samen met je netwerk- of systeembeheerder onze systeemvereisten.

4. Gebruik een andere (mobiele) verbinding
Als je in tijdnood bent of het maar niet wil lukken, kan je een andere internetverbinding proberen. Bijvoorbeeld door je telefoon of tablet als hotspot te gebruiken. Daarmee kan je via een mobiele verbinding internetten. Zorg er wel voor dat je een stabiel en goed bereik hebt.

5. Nog steeds geen verbinding en andere programma's werken wel?
Chat dan hier met ons. Dan kunnen we met je meekijken.

Trefwoorden: problemen, technische problemen.