Integrately

Gebruiksvriendelijke webinarsoftware met interacties en marketingtools. Met Integrately kan je eenvoudig je favoriete software koppelen.

Dewi avatar
Geschreven door Dewi
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Integrately is een webbased dienst waarmee je verschillende tools met elkaar kunt verbinden. Zo kun je WebinarGeek verbinden met meer dan 1.000 andere tools.

Je kan bijvoorbeeld wanneer iemand zich inschrijft voor jouw webinar, alle gegevens naar jouzelf e-mailen (via Gmail), toevoegen aan een Google Spreadsheet (via Google Docs) of toevoegen aan jouw CRM-systeem.

Veel organisaties bieden integratie met Integrately aan, om te zien welke en om de andere mogelijkheden te verkennen kun je terecht bij Integrately website.

Vereisten

Om de Integrately integratie voor WebinarGeek te gebruiken:

• Moet je een Integrately-account hebben (zowel gratis als betaald beschikbaar).

• Heb je een WebinarGeek-abonnement nodig met marketingintegraties.

Maak een Integrately-account aan

Je kan een Integrately-account aanmaken op de Integrately website, meld je aan voor een gratis account met de knop 'Gratis proberen'. Je kan ook inloggen op een bestaand Integrately-account of een van de betaalde abonnementen selecteren.

Koppel Integrately aan WebinarGeek

Integrately en WebinarGeek werken samen door het gebruik van tasks. Taken worden beheerd in Integrately en ontvangen je gegevens van WebinarGeek om door te sturen naar een andere tool.

Log in op je Integrately account om de verbinding tussen WebinarGeek en Integrately tot stand te brengen.

1. Klik op 'New Automation' om een ​​taak aan te maken.

2. Zoek in 'Search app' naar de WebinarGeek app en selecteer deze.

3. Klik op de knop ‘+ Select App 2’ en zoek naar de applicatie die je wilt koppelen aan WebinarGeek.

4. Selecteer een '1 Click Automation' (voorbereidde automatiseringen die eenvoudig te configureren zijn) of scroll naar beneden om jouw eigen automatisering te maken onder 'Kunt je jouw automatisering niet vinden? Je kunt in je eentje creëren.'

1 Klik Automation

1. Je wordt gevraagd om jouw accounts te koppelen. Klik eerst op 'Get API Key' op Integrately. Hierdoor wordt een WebinarGeek-pagina geopend. Klik op de WebinarGeek-pagina op ‘Generate API key’ als je nog geen API key hebt en/of kopieer de API key. Plak de API key in het veld in Integrately en klik dan op ‘Continue’.

2. Klik op ‘Use Sample Record’ om een ​​standaard dataset te gebruiken (aanbevolen voor beginners) of ‘Don’t use sample record, I will create it in the WebinarGeek and check again.’ als je er zelf een wilt maken.

3. Volg nu de instructies in Integrately om de automatisering te configureren.

Maak je eigen automation

1. Scrol omlaag naar de onderkant van de pagina en selecteer een trigger aan de linkerkant onder 'When This Happens'. Dit is wat de automaat zal vragen om te activeren. Kies je bijvoorbeeld voor ‘Subscriber is created in WebinarGeek’, dan wordt de automatisering geactiveerd wanneer iemand zich abonneert op een van je webinars.

2. Selecteer aan de rechterkant onder ‘Do This’ wat de automatisering moet doen. De beschikbare opties zijn afhankelijk van de applicatie die je hebt gekozen om WebinarGeek mee te verbinden.

3. Je wordt gevraagd om jouw accounts te koppelen. Klik eerst op 'Get API Key' op Integrately. Hierdoor wordt een WebinarGeek-pagina geopend. Klik op de WebinarGeek-pagina op ‘Generate API key’ als je nog geen API key hebt en/of kopieer de API key. Plak de API key in het veld in Integrately en klik dan op ‘Continue’.

4. Klik op ‘Use Sample Record’ om een ​​standaard dataset te gebruiken (aanbevolen voor beginners) of ‘Don’t use sample record, I will create it in the WebinarGeek and check again.’ als je er zelf een wilt maken.

5. Volg nu de instructies in Integrately om de automatisering te configureren.

Trigger: Subscriber is created in WebinarGeek

De trigger 'Subscriber is created in WebinarGeek' verzendt gegevens van nieuwe registraties vanuit WebinarGeek via Integrately naar andere tools.

Een paar dingen die belangrijk zijn om te weten over deze trigger:

• Je moet een specifiek webinar selecteren.

• Het maakt niet uit waar je registraties vandaan komen. Of de aanmelding nu binnenkomt via de registratiepagina, een embed form, API of CSV-import, in alle gevallen worden de gegevens naar Integrately gestuurd.

De gegevens van een abonnee die beschikbaar zijn, zijn:

• Voornaam en e-mailadres.

• Alle gegevens uit de standaard registratievelden die je hebt toegevoegd aan je webinar.

• De 'Externe ID' van jouw registratie, als je die hebt opgegeven.

• Het unieke ID van de registratie binnen WebinarGeek.

• Alle toestemmingsvelden inclusief labels.

• Het IP-adres van de gebruiker die zich heeft aangemeld.

Een volledig overzicht van de velden vindt je in onze API-documentatie onder 'Retrieve a subscription'. Je kunt jouw laatste registratie in Integrately als voorbeeld zien, zodat je die velden kunt gebruiken om jouw taak aan te maken.

Trigger: Webinar is watched in WebinarGeek

Het ‘Webinar is watched in WebinarGeek’ stuurt de gegevens van nieuwe kijkers via Integrately door naar andere applicaties.

Belangrijk om te weten voor deze trigger:

• Deze trigger wordt voor al jouw webinars tegelijk uitgevoerd.

• Voor live en geautomatiseerde webinars wordt het evenement direct geactiveerd wanneer iemand kijker wordt. Dit gebeurt na ongeveer een minuut kijken, dus de kijktijd die met deze trigger wordt verzonden, is niet nauwkeurig.

• Deze trigger werkt alleen voor live, geautomatiseerde en on demand webinars. Replay-viewers zijn niet inbegrepen.

De gegevens die beschikbaar zijn van iemand die je webinar heeft bekeken zijn dezelfde als de velden die je zou kunnen gebruiken onder ''Subscriber is created in WebinarGeek', echter de toegevoegde waarde van deze trigger is dat bij het triggeren ook alle kijkinformatie beschikbaar komt. Dit omvat kijktijd, calls-to-action en meer. Een volledig overzicht van de velden vindt je in onze API-documentatie onder ''Retrieve a subscription'.

Je kunt jouw laatste registratie in Integrately als voorbeeld zien, zodat je die velden kunt gebruiken om jouw taak aan te maken.

Trigger: Replay is watched in WebinarGeek

De 'Replay is watched in WebinarGeek' trigger stuurt de data van nieuwe replay kijkers vanuit WebinarGeek naar andere tools via Integrately.

Belangrijk om te weten voor deze trigger:

• Deze trigger wordt voor al jouw webinars tegelijk uitgevoerd.

• Het duurt ongeveer 15 minuten na het eerste moment van kijken voordat deze trigger gegevens ontvangt, dus het kan zijn dat de kijker nog steeds aan het kijken is.

De gegevens die beschikbaar zijn van iemand die je webinar heeft bekeken zijn dezelfde als de velden die je zou kunnen gebruiken onder ''Subscriber is created in WebinarGeek', echter de toegevoegde waarde van deze trigger is dat bij het triggeren ook alle kijkinformatie beschikbaar komt. Dit omvat kijktijd, calls-to-action en meer. Een volledig overzicht van de velden vindt je in onze API-documentatie onder ''Retrieve a subscription'.

Je kunt jouw laatste registratie in Integrately als voorbeeld zien, zodat je die velden kunt gebruiken om jouw taak aan te maken.

Trigger: Payment is completed in WebinarGeek

De ‘Payment is completed in WebinarGeek’ stuurt de gegevens van nieuw afgeronde betalingen via Integrately door naar andere applicaties.

Belangrijk om te weten voor deze trigger:

• Deze trigger wordt voor al jouw webinars tegelijk uitgevoerd.

• Alleen voltooide betalingen worden meegenomen, zodat je op basis van deze trigger een factuur kunt genereren voor jouw boekhoudsysteem.

De gegevens die beschikbaar zijn van iemand die jouw webinar heeft bekeken zijn dezelfde als de velden die je zou kunnen gebruiken onder ''Subscriber is created in WebinarGeek', plus informatie over de betaling zoals betaaldatum, bedrag en betaalmethode. Handig als je bijvoorbeeld een factuur wilt genereren. Een volledig overzicht van de velden vindt je in onze API-documentatie onder 'Subscription payments'.

Je kunt jouw laatste registratie in Integrately als voorbeeld zien, zodat je die velden kunt gebruiken om jouw taak aan te maken.

Action: Subscribe to broadcast in WebinarGeek

Een actie is wat er gebeurt als een trigger afgaat. Acties kunnen worden geactiveerd door andere toepassingen. De actie “Subscribe to broadcast in WebinarGeek” kan worden gebruikt om iemand automatisch aan te melden voor je webinar.

Hoe het werkt:

• De actie schrijft iemand in voor een specifieke uitzending.

• Verplichte registratievelden moeten altijd een waarde hebben, anders mislukt de actie. E-mail en voornaam zijn altijd verplicht.

• Voorbeeld: als je een verplicht veld heeft, zoals 'bedrijf', zorg er dan voor dat je een waarde voor dat veld opgeeft.

• De flow voor de registratie is hetzelfde als bij een normale registratie. Er wordt nog steeds een bevestigingsmail verzonden na registratie, tenzij je deze uitschakelt.

• Inschrijvingen die via Integrately binnenkomen, krijgen de tekst 'Integrately' als waarde voor 'Registratiebron'. Zo kan je deze onderscheiden van andere inschrijvingen.

Beschikbare velden voor "subscribe" acties.

Je kan de volgende velden meesturen bij een nieuwe registratie:

• Voornaam, achternaam en e-mailadres

• Bedrijfsnaam

• Telefoon

• Land

• Tijdzone

• Externe ID

• Extra velden (met hetzelfde label als extra veld)

• Toestemmingsvelden

• Aangepast veld (gebruikt om de bron van registratie bij te houden)

Let op! Zorg er voor dat je verplichte velden altijd een waarde hebben, anders zal de inschrijving mislukken.

De integratie met Integrately wordt ontwikkeld en onderhouden door Integrately. Als je merkt dat je extra triggers of acties nodig hebt, raden we aan deze hier in te dienen.

Trefwoorden: verbinden, flow, Zapier