Branding

Stel je logo, thema en custom CSS zodat ze bij je branding passen.

Felicia avatar
Geschreven door Felicia
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het is mogelijk om je eigen logo te uploaden, een webinarthema te kiezen en je custom CSS toe te voegen aan je pagina's.

Logo

Om een logo te uploaden, kun je de volgende stappen volgen:

1. Klik rechtsboven op 'Account'.

2. Klik vervolgens op 'Mijn account' in het dropdown menu.

3. Navigeer links naar 'Branding' onder het tabblad 'Webinars'.

4. Klik op ‘Upload logo’ en selecteer het juiste bestand.

Je kan twee logo's uploaden: een voor de lichte modus en een voor de donkere modus. Het lichte logo is zichtbaar op de registratiepagina, bevestigingspagina, channel en op de kijkpagina als de lichte modus is ingeschakeld. Het donkere logo is alleen zichtbaar op de kijkpagina als de donkere modus is ingeschakeld.

Logo's uploaden voor de lichte en donkere modus.

Let op! Met een SVG-bestand kunnen we de beste kwaliteit garanderen in elk formaat waarin het logo verschijnt (transparante .png-bestanden kan je ook gebruiken). Geüploade bestanden (.png) moeten minimaal 70 pixels hoog zijn.

Icoon

Om een icon te uploaden, kun je de volgende stappen volgen:

1. Klik rechtsboven op 'Account'.

2. Klik vervolgens op 'Mijn account' in het dropdown menu.

3. Navigeer links naar 'Branding' onder het tabblad 'Webinars'.

4. Klik op ‘Upload logo’ en selecteer het juiste bestand.

Het uploaden van een icoon is mogelijk vanaf het Enterprise plan.

Je kan twee iconen uploaden: een voor de lichte modus en een voor de donkere modus.

Het lichte icoon is zichtbaar op de mobiele streaming pagina en als icoon in het browsertabblad als de lichte modus is ingeschakeld. Het donkere icoon is alleen zichtbaar als de donkere modus is ingeschakeld.

Iconen uploaden voor lichte en donkere modus

Themakleuren

Om het webinar thema te kiezen voor je webinars, kun je de volgende stappen volgen:

1. Klik rechtsboven op 'Account'.

2. Klik vervolgens op 'Mijn account' in het dropdown menu.

3. Navigeer links naar 'Branding' onder het tabblad 'Webinars'.

4. Klik hier op 'Themakleuren' en stel je Standaard webinar of Aangepaste themakleuren in.

Webinar thema

Hier kan je een standaard webinar thema kiezen. Deze is van toepassing op de pagina's waar kijkers deelnemen aan jouw webinar. Standaard kan niemand het gekozen thema wijzigen, inclusief presentatoren, moderators en kijkers tenzij je dit zelf instelt.

Het instellen van je standaard webinar thema in WebinarGeek.

Aangepaste thema kleuren

Kies hier je eigen kleuren. We zullen ze mengen om een mooie combinatie te creëren. We gebruiken niet precies de kleuren die je kiest, omdat we vertrouwen op kleurentheorie om de beste match te vinden.

Let op! Wijzigingen worden niet toegepast tot je op opslaan klikt. Zorg dat het aangepaste thema is ingeschakeld en klik op 'Update theme colors'.

Hier kan je meer lezen over het instellen van webinar thema’s.

Teamlid label

Tijdens je webinars hebben teamleden in de chat een label bij hun naam. Standaard wordt 'Team' gebruikt als label, maar je kan ook een eigen label instellen. Volg hiervoor deze stappen;

1. Klik rechtsboven op 'Account'.

2. Klik vervolgens op 'Mijn account' in het dropdown menu.

3. Navigeer links naar 'Branding' onder het tabblad 'Webinars'.

4. Scroll naar beneden naar 'Teamlid label' en vul een eigen label in van tot en met 20 karakters.

Eigen teamlid label instellen

Aangepaste CSS

Om aangepaste CSS aan uw pagina's toe te voegen, volg je de volgende stappen:

1. Klik rechtsboven op 'Account'.

2. Klik vervolgens op 'Mijn account' in het dropdown menu.

3. Navigeer links naar 'Branding' onder het tabblad 'Webinars'.

4. Voeg custom CSS toe aan je pagina's om ze een generieke eigen opmaak te geven. Deze wordt toegepast op alle registratie- en kijkpagina's.

Aangepaste CSS is mogelijk vanaf het Enterprise plan.

Let erop dat aangepaste CSS beperkt is. Je kan bijvoorbeeld een ander lettertype instellen, maar de kleuren worden door ons bepaald.

Tips, tricks en referenties:

• Test altijd je pagina’s nadat je iets hebt aangepast.

• Pas je stijl toe op de .font-family class als je een eigen font wil gebruiken voor je registratiepagina en andere pagina's.

• Gebruik de @import-functie om externe (https-)bronnen in te laden, zoals fonts.

• Laad geen styles in voor interactieve elementen, zoals de video player, om te voorkomen dat iets niet meer werkt.

• Om erachter te komen welke selector je moet hebben om CSS aan te koppelen, kun je de Web inspector of Developer toolbar in Chrome of Firefox gebruiken. Klik op een element om de selector te achterhalen (bijvoorbeeld ‘.logo-balk’).

• We schonen CSS-code op en halen ongewenste code eruit. Als dit gebeurt, controleer je syntax en notatie dan nog een keer.

Enkele voorbeelden:

// set all font elements to the font family 'Verdana'
.font-family { font-family: 'Verdana' !important; }

// set all font elements to the Google Font 'Roboto'
@import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Roboto&display=swap');
.font-family { font-family: 'Roboto', sans-serif !important; }

// set all fonts on any page to 'Roboto'
@import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Roboto&display=swap');
* { font-family: 'Roboto', sans-serif !important; }