Replay aanbieden

Een replay is een opname van je live webinar. Na het webinar heb je de keuze om de replay aan te bieden aan kijkers en niet-kijkers.

Dina avatar
Geschreven door Dina
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een replay is een opname van je live webinar. Er wordt altijd een opname gemaakt van het live webinar, daar hoef jij zelf niets voor te doen.

Na het webinar kan je de opname zelf altijd terugkijken. Deelnemers kunnen de opname alleen bekijken als jij de replay voor hen beschikbaar hebt gesteld.

De opname begint wanneer je het live webinar start en de opname stopt wanneer je het webinar beëindigt.

Let op! De interactieresultaten die replaykijkers zien, worden gebaseerd op reacties van de replaykijkers. Deze resultaten verschillen dus met het live webinar.

De replay beschikbaarheid instellen voor uw webinar

Bied replay aan

De optie om je replay aan te bieden staat standaard aan als je een nieuw webinar aanmaakt. Klik op de switch als je de replay niet beschikbaar wil stellen. Dit kan je achteraf per uitzending nog aanpassen bij de replayinstellingen.

Inschakelen 'Replay' functie

Beschikbaarheid

Stel tijdens het aanmaken van je webinar de standaardinstellingen in voor de replay van alle (aankomende) uitzendingen.

Je kan een replay voor een bepaalde tijd beschikbaar stellen. Volg hiervoor de stappen:

1. Klik op je webinar.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Scrol naar beneden naar 'Data en tijden' onder het tabblad 'Algemeen'.

4. Klik op 'Replay' > 'Instellingen' in het dropdown menu.

5. Klik op de switch naast 'Beschikbaarheid'.

6. Vul in hoeveel dagen je wil dat de replay beschikbaar is na het webinar.

Beschikbaarheid in dagen voor het webinar instellen.

Scrollen in replay

Wil je dat kijkers tijdens de replay kunnen scrollen? Volg dan de volgende stappen:

1. Klik op je webinar.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Scrol naar beneden naar 'Data en tijden' onder het tabblad 'Algemeen'.

4. Klik op 'Replay' > 'Instellingen' in het dropdown menu.

5. Klik op de switch naast 'Kijkers kunnen scrollen in de video'.

De replaykijkers kunnen nu vooruit of achteruit scrollen in de video.

Let op! Het is niet mogelijk door video injecties te scrollen in de replay.

Afspeelsnelheid in replay

Wil je dat kijkers tijdens de replay de afspeelsnelheid kunnen aanpassen? Volg dan de volgende stappen:

1. Klik op je webinar.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Scrol naar beneden naar 'Data en tijden' onder het tabblad 'Algemeen'.

4. Klik op 'Replay' > 'Instellingen' in het dropdown menu.

5. Klik op de switch naast 'Kijkers kunnen de afspeelsnelheid veranderen'.

De replaykijkers kunnen nu de replay op verschillende afspeelsnelheden bekijken.

Laat chatberichten zien tijdens je replay

Wil je dat de publieke chat berichten getoond worden in de replay? Volg dan de volgende stappen:

1. Klik op je webinar.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Scrol naar beneden naar 'Data en tijden' onder het tabblad 'Algemeen'.

4. Klik op 'Replay' > 'Instellingen' in het dropdown menu.

5. Klik op de switch naast 'Chat in replay'.

De replaykijkers zien nu alle berichten die tijdens het webinar waren verzonden in de openbare chat. De berichten verschijnen in de replay op hetzelfde moment als dat ze tijdens het live webinar binnenkwamen.

Let op! Deze optie is er alleen voor live webinars.

Accepteer vragen

Deze optie staat standaard aan als je een webinar aanmaakt. Wil je dat de replaykijkers vragen kunnen stellen? Volg dan de volgende stappen:

1. Klik op je webinar.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Scrol naar beneden naar 'Data en tijden' onder het tabblad 'Algemeen'.

4. Klik op 'Replay' > 'Instellingen' in het dropdown menu.

5. Klik op de switch naast 'Accepteer vragen'.

6. Vul het gewenste e-mailadres in om de vragen te ontvangen.

De replaykijkers zien dan tijdens het kijken een vragenbox, waarin ze een vraag kunnen stellen. Je ontvangt de ingezonden vragen op het e-mailadres dat je hier hebt ingesteld.

Tip! Wil je dat al je uitzendingen een replay hebben die enkele dagen na de live-uitzending vervalt, maar wil je dit niet allemaal één voor één configureren? Je kunt de replay instellingen voor alle toekomstige uitzendingen wijzigen door de standaard replay instellingen te bewerken. Houd er rekening mee dat de standaard replay instellingen niet worden toegepast op uitzendingen die al bestonden.

Trefwoorden: herhaling