Als kijkers je automated webinar hebben gemist, maar zich wel hebben aangemeld, dan kunnen ze de opname (replay) van je webinar te bekijken.

Je kan kiezen of je dit wel of niet mogelijk wil maken. Dat kan je van tevoren doen op het moment dat je je webinar aanmaakt of bewerkt. Maar het kan ook achteraf per uitzending. Ook kan je niet-kijkers per e-mail attenderen op de replay.

Als je de replay beschikbaar maakt, kunnen kijkers (en niet-kijkers) de replay automatisch bekijken via de knop 'Bekijk webinar' in de bevestigingsmail. De opname van de replay is hetzelfde als de opname die je hebt ingesteld voor het automated webinar.

Replays instellen

Als je het automated webinar aanmaakt, kan je de standaard replayopties instellen. Hier kan je aangeven of standaard (voor nieuwe uitzendingen) de replays aan of uit moeten.

Ook kan je instellen of kijkers vragen kunnen stellen via de vragenbox en op welk e-mailadres je deze vragen wil ontvangen. Bij het kijken van de replay is er geen live-chatmogelijkheid. Tot slot geef je aan of de replays beperkt beschikbaar gesteld moeten worden, bijvoorbeeld 3 dagen na een uitzending.

Replays aanbieden

Als je een replay hebt ingeschakeld voor een uitzending, hebben automatisch alle inschrijvers voor deze uitzending toegang tot de opname. Ze kunnen de replay op 2 manieren bekijken:

• Door na afloop van het webinar te klikken op de knop 'Bekijk webinar' in de bevestigingsmail.
  • Door te klikken op de knop 'Bekijk webinar' in de replay-e-mail. (Voor meer informatie, zie hieronder.)

Je kan de replay ook delen met mensen die zich niet geregistreerd hebben voor het webinar. Hiervoor kan je de publieke link gebruiken. Dit is een unieke link per uitzending naar de opname. Van replaykijkers die de publieke link gebruiken, worden geen statistieken bijgehouden. Bij deze kijkers komen ook geen interacties bij in beeld.

Replay-e-mail sturen

Je kan inschrijvers op de replay wijzen met een follow-upmail.

Ga naar 'Webinar bewerken' en dan naar 'E-mails'. Hier kan je instellen dat alle inschrijvers, of alleen kijkers of niet-kijkers, een replay-e-mail ontvangen, waarin ze worden uitgenodigd om de replay te bekijken.

Hier vind je meer informatie over de replay-e-mail.

Trefwoorden: herhaling