Replay automated webinar

Kijkers die je webinar hebben gemist, maar zich er wel voor hebben geregistreerd, kunnen de replay te bekijken.

Stefan avatar
Geschreven door Stefan
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als kijkers je automated webinar hebben gemist, maar zich wel hebben aangemeld, dan kunnen ze de opname (replay) van je webinar bekijken.

Je kan kiezen of je dit wel of niet mogelijk wil maken. Dat kan je van tevoren doen op het moment dat je je webinar aanmaakt of bewerkt. Maar het kan ook achteraf per uitzending. Ook kan je niet-kijkers per e-mail attenderen op de replay.

Als je de replay beschikbaar maakt, kunnen kijkers (en niet-kijkers) de replay automatisch bekijken via de knop 'Bekijk webinar' in de bevestigingsmail. De opname van de replay is hetzelfde als de opname die je hebt ingesteld voor het automated webinar.

Standaard replay instellingen

Het is mogelijk om de standaard replay instellingen te wijzigen. Deze zullen van toepassing zijn op elke uitzending die in de toekomst wordt gemaakt. De wijziging geldt niet retroactief voor webinars die in het verleden zijn gemaakt. De standaard replay instellingen zijn ook van toepassing op terugkerende uitzendingen die in de toekomst worden gemaakt.

Je kan met de onderstaande stappen de standaard replay instellingen wijzigen.

1. Selecteer het webinar dat je wilt bewerken.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Navigeer naar de tab 'Algemeen'.

4. Klik op 'Standaard replay instellingen'.

Een replay configureren

Ook kan je instellen of kijkers vragen kunnen stellen via de vragenbox en op welk e-mailadres je deze vragen wil ontvangen. Bij het kijken van de replay is er geen live-chatmogelijkheid. Tot slot geef je aan of de replays beperkt beschikbaar gesteld moeten worden, bijvoorbeeld 3 dagen na een uitzending.

Replay instellingen per uitzending

Het is ook mogelijk om de replay instellingen per uitzending in te stellen in plaats van gebruik te maken van standaard replay instellingen. Volg hiervoor de stappen:

1. Selecteer het webinar dat je wilt bewerken.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Navigeer naar de tab 'Algemeen'.

4. Navigeer naar de uitzending waarvan je de replay wilt instellen.

5. Klik op 'Replay' > 'Instellingen' en pas de instellingen aan.

Replays aanbieden

Als je een replay hebt ingeschakeld voor een uitzending, hebben automatisch alle inschrijvers voor deze uitzending toegang tot de opname. Ze kunnen de replay op 2 manieren bekijken:

• Door na afloop van het webinar te klikken op de knop 'Bekijk webinar' in de bevestigingsmail.

• Door te klikken op de knop 'Bekijk webinar' in de replay-e-mail. (Voor meer informatie, zie hieronder.)

Je kan de replay ook delen met mensen die zich niet geregistreerd hebben voor het webinar. Hiervoor kan je de publieke link gebruiken. Dit is een unieke link per uitzending naar de opname. Van replaykijkers die de publieke link gebruiken, worden geen statistieken bijgehouden. Bij deze kijkers komen ook geen interacties bij in beeld.

Replay-e-mail sturen

Je kan inschrijvers op de replay wijzen met een follow-up-mail.

1. Selecteer het webinar dat je wilt bewerken.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Navigeer naar de tab 'E-mails'.

4. Klik op 'Nieuwe e-mail' > 'Replaymail' om een nieuwe replaymail aan te maken. Hier kan je instellen dat alle inschrijvers, of alleen kijkers of niet-kijkers, een replay-e-mail ontvangen, waarin ze worden uitgenodigd om de replay te bekijken.

Hier vind je meer informatie over de replay-e-mail.

Trefwoorden: herhaling