Bevestigingspagina

Nadat iemand zich heeft ingeschreven voor het webinar, komt deze persoon op de bevestigingspagina terecht. Deze pagina kan je aanpassen.

Dina avatar
Geschreven door Dina
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Nadat iemand zich heeft ingeschreven voor het webinar, komt deze persoon op de bevestigingspagina terecht. Deze pagina kan je aanpassen.

Bevestigingspagina

Bevestigingspagina bewerken

Om de bevestigingspagina te bewerken, kun je de volgende stappen volgen:

1. Klik op het webinar.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Navigeer naar 'Registratie' > 'Bevestigingspagina'.

4. Klik op de button 'Bewerk bevestigings template' om naar de page editor te gaan.

Bevestigingspagina in instellingen

Hier wordt automatisch gepersonaliseerde informatie voor de inschrijver getoond. Je kan in de header ook aanpassingen maken.

Klik hier voor uitleg over de page editor.

Eigen URL instellen als bevestigingspagina

Je kan ook je eigen bevestigingspagina gebruiken. Bijvoorbeeld een pagina op je website.

Volg hiervoor de stappen:

1. Klik op het webinar.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Navigeer naar 'Registratie' > 'Bevestigingspagina'.

4. Klik op het potlood onder 'Stuur inschrijvingen door naar een eigen URL'.

5. Stel je eigen URL in en klik op opslaan.

Stel aangepaste URL in als bevestigingspagina

Iemand die zich inschrijft, wordt nu doorgestuurd naar de ingestelde webpagina.

Let op! Vanaf 1,5 uur voor het webinar begint, krijgen de inschrijvers de countdown (aftelklok) of kijkpagina te zien. Ze worden dan dus niet doorgestuurd naar de ingestelde URL.

Bij betaalde webinars wordt de bevestigingspagina van WebinarGeek gebruikt vanwege de betaaloptie.

Variabelen in de eigen URL

URL parameters kunnen worden toegevoegd aan de URL naar jouw bevestiging pagina. Met deze variabelen kan jij je externe bevestiging pagina personaliseren.

Als je de volgende URL invult als externe bevestigingspagina: jouwwebsite.nl/bedankt/?name={{firstname}}&email={{email}}. Dan vervangen wij de variabelen in de URL met het emailadres en de voornaam van de registratie.

Variabelen zijn niet hoofdlettergevoelig. Als een variabele niet beschikbaar is dan zal het resultaat leeg zijn, “name={{firstname}}” wordt dan bijvoorbeeld “?name=”.

De volgende variabelen zijn beschikbaar:

Variabele

Resultaat

{{firstname}}

Voornaam

{{lastname}}

Achternaam

{{company}}

Bedrijfsnaam

{{email}}

Email adres

{{phone}}

Telefoonnummer

{{country}}

{{first_broadcast_date}}

Datum en tijd van het webinar*

{{first_watch_link}}

De kijkers unieke kijklink*

{{external_id}}

Externe ID (vanuit Zapier)

{{custom_link}}

Aangepaste registratielink

* Let op! In het geval van een webinarserie worden alleen de kijklink en de datum van het eerste webinar uit de serie waar de inschrijving zich voor heeft geregistreerd doorgestuurd. We gebruiken voor deze variabelen het ISO8601 format.

Dit gebeurt er als een kijker zich dubbel inschrijft.

Als de bezoeker zich opnieuw inschrijft met dezelfde gegevens dan komt hij/zij/hun terecht op een pagina van WebinarGeek. De melding die de kijker ziet, geeft aan: ‘Er is al een aanmelding op dit e-mail adres. Klik op onderstaande button om de bevestigingsmail nogmaals toegezonden te krijgen.’

Al ingeschreven melding

Voor deze pagina wordt de opmaak van de registratiepagina gebruikt. Alleen de tekst verandert dus in de melding. De tekst kan je niet aanpassen.