Toegangsbeperkingen

Zet geavanceerde registratie-instellingen aan, zoals e-mailverificatie, voor meer controle over wie je webinar bekijkt.

Felicia avatar
Geschreven door Felicia
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dubbele opt-in/E-mailverificatie benodigd

Het is mogelijk om een dubbele opt-in in te stellen voor je webinar registratie. Dit betekent voor de inschrijvingen dat zij hun e-mailadres via e-mail moeten verifiëren voordat ze voor het webinar worden geregistreerd. Om dit te doen, kun je de volgende stappen volgen:

1. Klik op het webinar.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Navigeer naar 'Registratie' > 'Instellingen'.

4. Scrol naar 'E-mailverificatie benodigd'.

5. Schakel de instelling aan/uit.

Bepaal met de switch of je wel of geen e-mailverificatie wil instellen voor je webinar. Deze optie staat standaard uit bij het aanmaken van je webinar.

Bij het activeren van deze optie, zal er automatisch een verificatie e-mail verstuurd worden om de e-mail van de inschrijving te verifiëren. Deze e-mail kan je aanpassen bij de e-mail instellingen.

Na registratie wordt de deelnemer omgeleid naar een e-mailverificatiepagina, die aangeeft dat e-mailverificatie vereist is. Als e-mailverificatie is ingesteld, kan je ook je eigen externe pagina hiervoor gebruiken. Volg hiervoor de stappen:

1. Klik op het webinar.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Navigeer naar 'Registratie' > 'Bevestigingspagina'.

4. Stel de URL in onder 'Aangepaste URL voor "email verificatie benodigd" pagina'.

Je kunt een aparte URL instellen voor inschrijvingen via je embedded formulier onder 'Registratie' > 'Embed'.

Aangepaste URL instellen voor emailverificatie pagina.

Om je externe pagina persoonlijker te maken, kan je URL parameters toevoegen aan je eigen URL. De stappen die hiervoor nodig zijn, vindt je in dit artikel.

Nadat de verificatie heeft plaatsgevonden, wordt de bevestigingsmail verstuurd en de rest van de registratie flow doorlopen. Denk aan de bevestigingspagina, integratie triggers worden uitgevoerd etc.

Belangrijk om te weten:

• Bij een webinar serie hoef je slechts op één link te klikken om je e-mail voor de hele serie te verifiëren.

• De trigger ‘Nieuwe registratie’ wordt alleen uitgevoerd na de e-mailverificatie, niet eerder.

• Registraties via Zapier of Hubspot ontvangen ook eerst de verificatie e-mail als de e-mailverificatie benodigd is.

• De e-mailverificatie werkt niet met terugwerkende kracht.

• Als de "e-mailverificatie" later wordt gedeactiveerd, is er voor bestaande registraties nog steeds een e-mailverificatie vereist.

• De verificatie e-mail wordt automatisch aangemaakt zodra de instelling is ingeschakeld en wordt automatisch gedeactiveerd zodra de instelling is uitgeschakeld.

• Met de e-mailverificatie komen inschrijvingen altijd op de bevestigingspagina uit van je webinar. Mocht je een eigen URL ingesteld hebben dan worden ze hier niet naar doorgestuurd.

• Bij het importeren van een CSV of een handmatige registratie heb je de optie om de registraties automatisch als ‘geverifieerd’ te markeren als er een e-mailverificatie benodigd is.

• Mocht iemand zich voor een tweede keer inschrijven dan krijgen ze niet de optie om de bevestigingsmail opnieuw te verzenden, maar dit zal de verificatie e-mail zijn als hun e-mail nog niet is geverifieerd.

• De registraties die nog niet zijn geverifieerd tellen niet mee als registratie in de statistieken. Wel vindt je ze terug in de statistieken onder ‘Registraties’ met een notitie.

• Een externe pagina voor e-mailverificatie wordt ook getoond na inschrijving als het een betaald webinar is of als het webinar binnen 1,5 uur begint.

Beperk registraties op e-maildomein

Je kan ervoor kiezen om alleen registraties toe te staan van gebruikers met een specifiek e-maildomein.

Volg hiervoor de stappen:

1. Klik op het webinar.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Navigeer naar 'Registratie' > 'Instellingen'.

4. Scrol naar 'Beperk registraties op e-mail domein'.

5. Schakel de instelling aan/uit.

Beperk registraties op e-maildomein

Voer een e-maildomein in (bijvoorbeeld webinargeek.com). Alleen inschrijvers met dit e-maildomein (dus in dit geval een @webinargeek.com-adres) kunnen zich dan registreren. Als je meerdere e-maildomeinen wil toestaan, scheid ze dan met een spatie.

Om je webinar nog beter te beschermen, wordt de unieke kijklink niet gelijk getoond als iemand zich heeft geregistreerd. De inschrijver ontvangt deze link alleen nog via de bevestigingsmail. Of handmatig via de presentator, natuurlijk.

We raden aan om de "Verstuur kijklink alleen per e-mail" optie aan te zetten als je dit toepast.

Verstuur de kijklink alleen per e-mail

De link om het webinar te bekijken wordt alleen per mail verzonden en is niet zichtbaar op de bevestigingspagina. Dit vereist registraties om een geldig e-mailadres op te geven.

Volg hiervoor de volgende stappen:

1. Klik op het webinar.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Navigeer naar 'Registratie' > 'Instellingen'.

4. Scrol naar 'Verstuur de kijklink alleen per e-mail'.

5. Schakel de instelling aan/uit.

Indien ingeschakeld is de kijklink is niet zichtbaar op de bevestigingspagina na inschrijven. En de inschrijving wordt niet doorgestuurd naar de kijkpagina wanneer het webinar (bijna) is begonnen.

Let op! Dit betekent ook dat de unieke kijklink niet meegegeven wordt met de 'Voeg toe aan agenda' optie.

Dit betekent dat deelnemers zich met een geldig e-mailadres moeten inschrijven om het webinar te kunnen bekijken.

Let op! Als je de bevestigingsmail uitschakelt dan wordt er geen mail verstuurd. Je moet dan zelf de unieke kijklink delen met de inschrijvingen.

Schakel IP-restricties in

Als je in je account IP-adressen hebt geconfigureerd, kan je de IP-restricties inschakelen.

Volg hiervoor de stappen:

1. Klik op het webinar.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Navigeer naar 'Registratie' > 'Instellingen'.

4. Scrol naar 'Schakel IP-restricties in'.

5. Schakel de instelling aan/uit.

Bepaal door middel van de switch of je de optie wel of niet wil gebruiken. Als de optie is geactiveerd kunnen alleen bezoekers vanuit je lijst met IP-adressen zich registreren voor je webinar en je webinar bekijken.

Let op! De optie IP-restricties is niet in elk pakket beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de pricingpagina.

Wachtwoord instellen voor je webinar

Het is mogelijk om je webinar te beschermen met een wachtwoord.

Volg hiervoor de stappen:

1. Klik op het webinar.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Navigeer naar 'Registratie' > 'Instellingen'.

4. Scrol naar 'Bescherm je webinar met een wachtwoord'.

5. Schakel de instelling aan/uit.

Bepaal met de switch of je de optie wel of niet wil gebruiken.

Wachtwoord instellen voor je webinar

Als je een wachtwoord instelt, moet de kijker het wachtwoord invoeren om het webinar te kunnen bekijken.

Stel je een wachtwoord in? Houd er dan rekening mee dat het wachtwoord hoofdlettergevoelig is.

Wachtwoord instellen voor je webinar

Je kan het ingestelde wachtwoord in de e-mail naar de kijker meesturen.

Wachtwoord in mail

Als je een publieke kijklink deelt, kan je geen wachtwoord instellen.

Registraties blokkeren

Je kan ook specifieke registraties volledig blokkeren. Volg hiervoor de stappen:

1. Klik rechtsboven op ‘Account’.

2. Klik vervolgens op ‘Mijn Account’ in het dropdown menu.

3. Navigeer links naar 'Blokkadelijst' onder het tabblad 'Webinars'.

Hier kan je e-mailaddressen en domeinen toevoegen die je van je webinars wilt blokkeren. Als ze zich proberen te registreren, zien ze de foutmelding “Email staat niet op de lijst met uitgenodigde contacten”. Je kan hier meer lezen over de blokkadelijst.

Blokkadelijst

Handmatig inschijvingen goedkeuren

Je kan de volgende stappen volgen om inschrijvingen handmatig goed te keuren voordat ze bij het webinar kunnen.

1. Nu krijgt elke nieuwe aanmelding een bevestigingsmail maar hebben ze nog geen toegang tot het webinar

2. Schrijf de inschrijvers uit die het webinar niet mogen bekijken

3. Stuur een herinneringsmail met de kijklink naar de overgebleven inschrijvingen