Met een call to action kan je een kijker aanzetten tot actie. Bied de kijker bijvoorbeeld de mogelijkheid om een brochure of presentatie aan te vragen of om zich in te schrijven voor een volgend webinar.

Met een call to action kan de kijker aangeven of hij interesse heeft en eventueel nog wat extra informatie invullen.

Kijkers die reageren op een call to action hebben interesse in jouw bedrijf of product. Dit zijn dus belangrijke leads.

Call to action aanmaken

Ga 'Webinar bewerken' en klik op 'Interacties' > '+ Interactie aanmaken' > 'Call to action'.

Titel voor intern gebruik

De titel die je hier invult is alleen voor jou bedoeld. Geef de call to action een handige naam, zodat je tijdens je hem tijdens live webinar makkelijk herkent en in beeld kan zetten.

Kies de gewenste actie

Bij 'Wat moet er gebeuren als er op de button wordt geklikt' kies je welke actie er moet plaatsvinden als iemand op de button klik.

Je kan kiezen uit de volgende acties:

Aanvraag noteren en bedankt-pop-up tonen

De kijker hoeft alleen op de button te klikken en zijn aanvraag wordt direct geregistreerd. Hierbij worden alle gegevens opgeslagen die de deelnemer heeft opgegeven bij de inschrijving.

Deze gegevens kan je terugvinden in de statistieken van je webinar. Klik op 'Statistieken' > 'Interacties' > 'Bekijk resultaten' om deze te bekijken.

Formulier met extra invulvelden openen

Hier kan je om meer informatie vragen dan de deelnemer heeft opgegeven toen hij zich inschreef voor je webinar. Voeg extra invoervelden toe door op 'Veld toevoegen' te klikken.

Deze gegevens kan je terugvinden in de statistieken van je webinar. Klik op 'Statistieken' > 'Interacties' > 'Bekijk resultaten' om deze te bekijken.

Inschrijven voor een volgend webinar

Met deze actie kan de kijker zichzelf met 1 klik inschrijven voor een volgend webinar. Je moet dan al wel een volgend webinar hebben aangemaakt en gepubliceerd.

Een URL/website openen

Hiermee kan je de kijker doorsturen naar een website, bijvoorbeeld naar je verkooppagina. Als je wil dat kijkers direct een mail kunnen sturen, voeg je dat ook toe bij deze Call to Action. Je zet dan 'mailto:' voor je e-mailadres en vult het in als URL. Voorbeeld: mailto:email@example.com.

Let op! De kijker wordt direct naar deze pagina doorgestuurd. Dit gebeurt in een nieuw venster, maar kan de kijkers toch afleiden van jouw verhaal.

Customize de interactie

Het aanpassen van de tekst werkt zoals in de page editor. Klik op de tekst om deze aan te passen.

Wijzig de afbeelding door op het tandwiel te klikken.

Om de kleur van de button te wijzigen, klik je op het tandwiel > 'Kleur aanpassen'.

Heb je een kleurcode? Klik dan rechtsboven op de kleurcode en pas deze aan.

Om de tekstkleur aan te passen, klik je links op het 'T'-symbool.

Als je de actie hebt gekozen en ingesteld, klik je op 'Call to action aanmaken'. De call to action is nu aangemaakt.

Call to action - on demand/automated webinar

Bij een on demand en een automated webinar moet je de starttijd en de duur van je call to action instellen.

Klik op 'Starttijd' en vul in na hoeveel minuten en seconden je wil dat de call to action in beeld komt. Vul ook in hoe lang hij in beeld moet blijven staan.

De call to action wordt nu automatisch gestart op het moment dat je hebt ingesteld.

Klik op '+ voeg tijd toe' om nog een startmoment in te plannen en vul weer de starttijd en duur in.

Als je klaar bent, klik je op 'Call to action aanmaken'. De call to action is nu aangemaakt.

Call to action bewerken of verwijderen

Klik in het overzicht bij 'Interacties' op 'Bewerk' om je call to action te bewerken. Alles wat je hier wijzigt, wordt automatisch opgeslagen.

Wil je de call to action verwijderen? Klik dan in het overzicht bij 'Interacties' op het pijltje naast de call to action en vervolgens op 'Verwijderen'.

Call to action starten

De aangemaakte interacties kan je in de live omgeving handmatig starten. Lees hier hoe je dit doet.

Resultaten call to action

Na afloop kan je de resultaten vinden in de statistieken van je webinar. Klik hier voor meer informatie over de resultaten.

Trefwoorden: CTA