Live webinar starten

Dit is hoe je een live webinar instelt en start!

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het live webinar openen

Om het live webinar te openen, kun je de volgende stappen volgen:

1. Klik in het webinar dashboard op 'Open live webinar' om de live omgeving binnen te gaan.

2. Voer een systeemcheck uit.

a. Selecteer de juiste camera en microfoon.

b. Controleer je positie voor de camera.

c. Controleer of je audio goed werkt.

Bediening in de webinar voorbereidingsomgeving

3. Klik op ‘Naar webinar’ om het webinar binnen te gaan. Alle onderdelen van het

webinar en de knoppen om het webinar te bedienen verschijnen op je scherm.

Webinarpagina als je het webinar binnen bent.

Gebruik deze handige checklist om de laatste stappen voor je webinar door te nemen!

Het webinar starten

Om het live webinar te starten, kun je de volgende stappen volgen:

1. Zorg ervoor dat je klaar bent om je webinar te hosten en live te gaan.

2. Klik op 'Start live webinar'.

3. Er verschijnt een bevestigingsvenster om te verifiëren of je echt wilt beginnen met je live webinar.

4. Klik op 'Ga live!' in het bevestigingsvenster om het live webinar te starten.

5. Je bent live! De opname van je webinar begint automatisch.

Button om live webinar te starten

Let op! Alleen teamleden met de juiste rechten kunnen het webinar starten.

Het webinar begint en de indicatoren op de webinarpagina tonen dit aan. Aan de linkerkant verandert de statusindicator naar 'LIVE', terwijl de timer aan de rechterkant begint te lopen. Het getal naast het kijkersicoon laat zien hoeveel kijkers er op dat moment aanwezig zijn.

Indicatoren op webinarpagina die aantoont dat het webinar live is

Hoe lang je kan streamen per webinar is afhankelijk van je abonnement. Hier vind je een overzicht van onze abonnementen en limieten.

Als je het live webinar probeert te starten eerder dan 5 minuten voor de geplande starttijd, verschijnt er een notificatie die vraagt of je zeker weet dat je het webinar wil starten. De notificatie is er om te voorkomen dat je kijkers een deel van je webinar missen, aangezien ze niet eerder dan 5 minuten voor de geplande starttijd de webinaromgeving in kunnen.

Notificatie die vraagt of je zeker weet dat je het webinar wil starten als je eerder dan 5 minuten voor de geplande starttijd het webinar probeert te starten

Meer over hoe je de live omgeving bedient lees je hier.

Tijdens het live webinar kan je wisselen tussen verschillende microfoons en camera’s wanneer je wil. Je kan daar meer over lezen in dit artikel.