Klik in het webinar dashboard op 'Open live webinar' om in de live omgeving te komen.

Klik rechts in het bedieningspaneel op de bliksemschicht en dan op 'Starten'. Hier kan je de interacties starten die je eerder hebt aangemaakt.

Selecteer in het dropdownmenu de interactie (call to action, poll, quiz of infobox) die je aan je kijkers wil voorleggen. Stel in hoe lang deze in beeld moet komen en klik op 'Starten'.

Voordat je live bent, kan je een interactie alleen voor onbepaalde tijd starten.

Tijdens het live webinar staat de tijd standaard op 1 minuut en 30 seconden ingesteld. Maar dit kan je aanpassen. Als je het tijdens het webinar de interactie voor onbepaalde tijd wil starten, klik dan op de switch bij 'Bepaalde tijd'.

Actief

Nadat je een interactie hebt gestart, spring je automatisch over naar 'Actief'. Onder 'Nu bezig' kan je zien welke interacties bezig zijn en voor hoe lang. Je kan een gestarte interactie (vroegtijdig) stoppen door op het rode vierkantje te klikken.

Bij 'Geweest' zie je de interacties die zijn geweest. Bij een poll zie je ook de uitslagen.

Handje

Met de optie 'Handje' kan je eenvoudig en snel naar de mening van je kijkers vragen. Hiermee kunnen ze namelijk een duimpje omhoog of omlaag geven.

Dit is handig als je bijvoorbeeld wil weten of kijkers het eens of oneens zijn met een stelling. Het is dus een heel snelle manier om naar de mening van het publiek te vragen.

Klik op de switch om het handje in te schakelen. De kijkers krijgen dan rechtsboven in de chat de optie om op een duimpje omhoog of een duimpje omlaag te klikken.

Ze kunnen op elk moment het duimpje wijzigen.

Je kan de antwoorden resetten door op 'Handjes resetten' te klikken. Er worden geen gegevens van de optie 'Handje' opgeslagen in de statistieken.

Trefwoorden: testen, opinie, controle