Data exporteren

De data die kan worden geëxporteerd naar een CSV-bestand wordt verzameld tijdens de registratieperiode en de uitzending.

Dina avatar
Geschreven door Dina
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wij doen er alles aan om de data die wordt verzameld zo goed mogelijk weer te geven, zodat jij hier snel informatie uit kan halen. Toch is het soms handig om de data te exporteren om deze te kunnen analyseren.

De data die kan worden geëxporteerd, wordt verzameld tijdens de registratieperiode en uitzendingen van het webinar. Je kan deze informatie exporteren naar een CSV-bestand.

Exporteer alles naar PDF

Wil je alle resultaten van een webinar of uitzending in 1 overzicht? Dan kan je alle statistieken exporteren naar een PDF.

Klik op het webinar > 'Statistieken' > 'Rapportage'. Kies een specifieke uitzending of 'Totaal' als je de gegevens van een heel webinar wil downloaden. Klik dan op 'Exporteer alles naar PDF'.

Er opent een pop-up waar je ziet staan naar welk e-mailadres het bestand wordt verstuurd. Klik op 'PDF aanvragen'. De aanvraag wordt dan verwerkt en je kan het scherm sluiten. Zodra de download beschikbaar is, ontvang je hier een e-mail over. Dit kan tot 5 minuten duren.

Inschrijvingen exporteren

Per uitzending

De statistieken kan je vinden in je webinar dashboard.

Klik op het webinar > 'Statistieken'.

Selecteer bij 'Rapportage' de uitzending waarvan je de inschrijvingen wil exporteren. Klik vervolgens op 'Registraties' > 'Inschrijvingen' > 'Exporteer alle registraties naar CSV'.

Je kan het bestand vinden in de map 'Downloads' op je computer.

In het CSV-bestand kan je filteren. Hier vind je meer informatie over hoe filteren in Excel werkt.

Per webinar

De statistieken kan je vinden in je webinar dashboard.

Klik op het webinar > 'Statistieken'.

Klik vervolgens op 'Registraties' > 'Inschrijvingen' > 'Exporteer alle registraties naar CSV'.

Je kan het bestand vinden in de map 'Downloads' op je computer.

Tip! Wanneer je de kijkers/registraties van een betaald webinar exporteert zal het CSV-bestand twee extra kolommen bevatten: één die aangeeft of de persoon betaald heeft en één die aangeeft hoeveel er betaald is.

Meerdere webinars

Je kan alle inschrijvingen van meerdere (of alle) webinars tegelijkertijd te exporteren.

Klik op ‘Webinars’ en daarna op de knop met het wolkje.

De exporteer knop in het webinar overzicht

Er verschijnt een menu.

Kies ‘Exporteer alle inschrijvingen naar CSV’ om alle inschrijvingen van elk webinar in het account in één keer te exporteren.

Kies ‘Exporteer inschrijvingen van geselecteerde webinars’ om de inschrijvingen van webinars die je op dit moment gefilterd hebt in het overzicht te exporteren. Hier lees je meer over het filteren van het webinar overzicht.

Let op! De 'geselecteerde webinars' optie verschijnt alleen wanneer je meer dan 5 webinars in je account hebt staan.

Het exporteer menu

Je kan het bestand vinden in de map 'Downloads' op je computer.

In het CSV-bestand kan je filteren. Hier vind je meer informatie over hoe filteren in Excel werkt.

Kijkers exporteren

Per uitzending

De statistieken kan je vinden in je webinar dashboard.

Klik op het webinar > 'Statistieken' > 'Kijkers'.

Kies de uitzending waarvan je de kijkers wil exporteren. Klik vervolgens op 'Kijkers' > 'Exporteer alle kijkers naar CSV'.

Je kan het bestand vinden in de map 'Downloads' op je computer.

In het CSV-bestand kan je filteren. Hier vind je meer informatie over hoe filteren in Excel werkt.

Alle kijkers

De statistieken kan je vinden in je webinar dashboard.

Klik op het webinar > 'Statistieken' > 'Kijkers' > 'Exporteer alle kijkers naar CSV'.

Je kan het bestand vinden in de map 'Downloads' op je computer.

In het CSV-bestand kan je filteren. Hier vind je meer informatie over hoe filteren in Excel werkt.

Tip! Wanneer je de kijkers/registraties van een betaald webinar exporteert zal het CSV-bestand twee extra kolommen bevatten: één die aangeeft of de persoon betaald heeft en één die aangeeft hoeveel er betaald is.

Betaalde inschrijvingen exporteren

Wanneer het om een betaald webinar gaat kan je de inschrijvingen lijst exporteren met twee extra kolommen: één die aangeeft of de persoon betaald heeft en één die aangeeft hoeveel er betaald is.

De statistieken kan je vinden in je webinar dashboard.

Klik op het webinar > 'Statistieken'.

Selecteer bij 'Rapportage' de uitzending waarvan je de toetsingsresultaten wilt exporteren. Klik vervolgens op 'Betalingen’ > 'Exporteer naar CSV'.

Je kan het bestand vinden in de map 'Downloads' op je computer.

In het CSV-bestand kan je filteren. Hier vind je meer informatie over hoe filteren in Excel werkt.

Chatgesprekken exporteren

Het is mogelijk om chatberichten te exporteren naar een CSV-bestand. Zo kan je de gestelde vragen handig opvolgen als ze nog niet beantwoord zijn. Of je gebruikt de gesprekken om een 'vraag en antwoord'-lijst te maken en na te sturen.

Klik op het webinar > 'Statistieken' > 'Chat' > 'Exporteer naar CSV'.

Je kun de gesprekken op deze manier ook importeren in je CRM-systeem om de data toe te voegen aan een contact.

Resultaten interacties exporteren

Exporteer ook de resultaten van de interacties naar een CSV-bestand!

Klik op het webinar > 'Statistieken' > 'Interacties'.

Klik op de poll of call to action waarvan je de resultaten wil exporteren. Klik dan rechtsboven op 'Exporteer interactie naar CSV'.

Resultaten evaluatieformulier exporteren

De statistieken kan je vinden in je webinar dashboard.

Klik op het webinar > 'Statistieken'.

Selecteer bij 'Rapportage' de uitzending waarvan je de antwoorden van het evaluatieformulier wilt exporteren. Klik vervolgens op 'Evaluaties’ > 'Exporteer naar CSV'.

Je kan het bestand vinden in de map 'Downloads' op je computer.

In het CSV-bestand kan je filteren. Hier vind je meer informatie over hoe filteren in Excel werkt.

Let op! In de 'Statistieken' kan je kiezen voor 'Groepeer per vraag' of 'Groepeer per kijker', maar in PDF- en CSV-bestanden worden de resultaten altijd gegroepeerd per vraag.

Toetsingsresultaten exporteren

De statistieken kan je vinden in je webinar dashboard.

Klik op het webinar > 'Statistieken'.

Selecteer bij 'Rapportage' de uitzending waarvan je de toetsingsresultaten wilt exporteren. Klik vervolgens op 'Interacties’ > ‘Toetsing’ > 'Exporteer naar CSV'.

Je kan het bestand vinden in de map 'Downloads' op je computer.

In het CSV-bestand kan je filteren. Hier vind je meer informatie over hoe filteren in Excel werkt.

Trefwoorden: gegevens, downloaden