Het is mogelijk om 2 co-presentatoren uit te nodigen voor je webinar. Deze presentatoren kunnen vanaf een andere locatie deelnemen. Slechts 1 van de presentatoren is in beeld, maar alle presentatoren kunnen te horen zijn tijdens het live webinar. Het is dus mogelijk om je webinar te houden vanaf 3 verschillende locaties.

Wil je iemand anders laten presenteren, maar hoef je zelf niet in beeld te zijn? Dan heb je deze functionaliteit niet nodig. Je kan dan iemand anders presentator maken om het webinar te geven.

Co-presentator toevoegen

Nadat je het webinar hebt gepubliceerd, kan je tot 2 co-presentatoren toevoegen.

Klik op het webinar > ‘Webinar bewerken’. Scrol dan naar beneden en klik op ‘+ Gebruiker toevoegen’ onder ‘Webinargebruikers’.

Selecteer ‘Co-presentator’ als rol en vul de gegevens in van de persoon die je als co-presentator wil uitnodigen.

De uitnodigingsmail wordt standaard verstuurd naar het e-mailadres dat je hebt ingevuld. Klik op het vinkje om de uitnodigingsmail niet te versturen.

Klik op ‘Opslaan’ om de co-presentator toe te voegen.

Co-presentator verwijderen

De opgeslagen gegevens kan je altijd bewerken of verwijderen.

Klik op het webinar > ‘Webinar bewerken’. Ga naar ‘Extra gebruikers ‘ en klik op ‘Bewerk’ > ‘Wijzig gebruiker’ of ‘Verwijder gebruiker’.