Wat kan de hoofdpresentator?

De hoofdpresentator kan het webinar starten en stopzetten, chatten, interacties starten en de slides bedienen.

Dewi avatar
Geschreven door Dewi
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De hoofdpresentator heeft controle over het gehele webinar, zoals het starten en stoppen van het webinar. Alleen de hoofdpresentator kan het webinar stoppen en starten.

Verder kan de hoofdpresentator op ieder moment de presentatie bedienen, de chat beheren en interacties starten. Nadat het webinar gestart is, kunnen de hoofdpresentator ook gebruik maken van scherm delen, en video injecties starten.

Tijdens het (test)webinar kan je als hoofdpresentator chatten met de andere presentatoren via de presentatorchat. Deze kan je vinden naast de openbare chat. De presentatorchat is alleen zichtbaar voor presentatoren en moderators van het webinar en dus niet voor de kijkers.

Wanneer er co-presentatoren aanwezig zijn, kan de hoofdpresentator niet beslissen wie er zichtbaar is. Wel kan de hoofdpresentator de layout veranderen. Om de layout te wijzigen, klik je op de layout knop onder de sidebar rechts in de webinaromgeving.

De volgende drie layouts zijn beschikbaar:

• Grid layout

Deze layout zorgt ervoor dat het beeld van alle presentatoren even groot zijn.

Grid layout

• Actieve spreker layout

Deze layout zorgt ervoor dat het beeld van de presentator die op dat moment spreekt groter is dan die van de rest. Je kunt de slider in de layout instellingen gebruiken om de grootte van de tegels ten opzichte van de actieve spreker aan te passen.

Zwevende tegel layout

• Zwevende tegel layout

Deze layout maakt het mogelijk om de actieve spreker weer te geven als een zwevende tegel tijdens het delen van je presentatie of scherm. Je kunt de positie van de tegel kiezen in de layout instellingen.

zwevende tegel layout