Channel
Channels bewerken en publiceren

Creëer je channels en begin met het verzamelen van channel leads!

Dina avatar
Geschreven door Dina
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Nederlandse ondertiteling beschikbaar.

Ga naar het channel dashboard door bovenaan op 'Channels' te klikken en klik daarna een channel aan. Je komt dan terecht in de channel editor. Klik op 'Publiceren' om het channel te activeren.

Je kan het channel via een embedcode op je eigen website tonen. Bezoekers zien dan in één oogopslag welke webinars eraan komen en kunnen zich direct registreren.

Channel aanmaken door naar channel the gaan in hoofdmenu en te klikken op publiceren

Channels bewerken

Om je webinar channels helemaal te laten matchen met de rest van je website en branding, kan je de channels stylen. Klik boven in het hoofdmenu op ‘Channels’.

Je ziet nu het webinar dashboard. Klik op het channel dat je wilt bewerken en je komt in de editor terecht. Stel jouw ‘Paginatitel’ en ‘Paginabeschrijving’ in. Je kan de tekst bewerken door te klikken op de titel of beschrijving. De taal van de standaard beschrijving is gebaseerd op de taal van jouw account.

Let op! Na publicatie moet je aanpassingen opslaan door rechtsboven op 'Opslaan' te klikken.

De banner, titel en het logo zijn niet zichtbaar in geëmbedde channels.

Logo

Jouw logo wordt automatisch toegevoegd aan jouw channels. We gebruiken het logo voor het lichte thema uit jouw account.

Buttons

Links in de editor kan je de kleuren instellen van de abonneer knop en registreer knoppen. Je kan zowel de achtergrondkleur als de tekstkleur instellen. De abonneer knop is alleen zichtbaar als de optie ‘Creëer een lijst van webinar leads’ aan staat.

Kleur opties voor knoppen op het webinarGeek channel

Banner

Je kan een afbeelding uploaden om als banner toe te voegen aan channels. Dat doe je door rechts onderaan de banner op ‘Banner afbeelding wijzigen’ te klikken.

Wanneer er een afbeelding ingesteld is kan je deze veranderen door de muis erover heen te bewegen en op ‘Afbeelding wijzigen’ te drukken. Je kan de afbeelding ook verwijderen met de ‘Verwijder afbeelding’ knop.

Vergeet niet om op ‘Opslaan’ te klikken zodat de veranderingen opgeslagen worden.

De aanbevolen afmetingen voor de banner zijn 800 pixels bij 1920 pixels. Het veilige gebied is 800x240 px bij een afbeeldings breedte van 1920 pixels. Dat deel zal altijd zichtbaar zijn.

Onder de afbeelding heb je de optie om jouw eigen alt tekst in te stellen voor de banner. De alt tekst van een afbeelding is wat men ziet wanneer de afbeelding niet geladen kan worden en wat opgelezen wordt door schermlezers. Vul jouw alt tekst in en klik op ‘Opslaan’.

Channel URL

Open je channel, klik op ‘Instellingen’ en scroll naar beneden naar 'Channel URL'. Het laatste deel van de channel URL kan worden bewerkt. Elk channel heeft een unieke URL nodig; dezelfde URL kan niet door meerdere channels worden gebruikt.

Eén van je channels kan worden aangesloten op je subdomein. Hier leggen we uit wat dat inhoudt.

Let op! De “oude” link stuurt kijkers niet automatisch door naar het juiste channel nadat je de URL hebt aangepast.

Bewerk de URL of link van je WebinarGeek channel

Channel instellingen

In de channel editor klik je linksboven op ‘instellingen’ om de instellingen van je channel te openen. Je ziet de volgende opties:

• Channel taal: Dit is de taal waarin het channel wordt weergeven aan de bezoekers. Kies je Nederlands dan zullen alle knoppen en gegenereerde teksten in het Nederlands zijn. Webinar titels en beschrijvingen worden niet vertaald net als de hoofdtitel en beschrijving; die zal je handmatig moeten vertalen.

• Creëer een lijst van webinar leads: Als deze optie aan staat kunnen bezoekers zich abonneren op jouw channel. Zo kan je ze op de hoogte houden van nieuwe webinars. Meer info kan je hier vinden.

• Channel URL: Met deze instelling kan je de URL van het channel veranderen. Hier lees je daar meer over. Je kan hier ook kiezen om het channel op het subdomein te publiceren. Daar vind je hier meer informatie over.

• Channel depubliceren: Hiermee kan je je channel uitschakelen. Dit is alleen zichtbaar nadat het channel gepubliceerd is.

• Verwijder channel: Hiermee kan je het channel compleet verwijderen.

Let op! Verwijderde channels kunnen niet hersteld worden.

Webinars toevoegen en verwijderen

Je kunt webinars op twee manieren toevoegen aan jouw channel, direct via de channel editor of in de instellingen van een webinar.

Bovenaan je channel worden de aankomende live en automated webinars geplaatst. Daaronder komen jouw on demand webinars en webinar series. On demand webinars worden geplaatst van nieuw naar oud. Er wordt gekeken naar de datum waarop het webinar is aangemaakt.

Webinars toevoegen via de channel editor

Klik boven in het hoofdmenu op ‘Channel’ om de channel editor te openen. Klik op ‘+ Webinar toevoegen’, je krijgt de keuze om een nieuw webinar aan te maken of om bestaande webinars te kiezen. Kies ‘Bestaande webinars’ en selecteer de webinar(s) die je wilt toevoegen.

Tip! Gebruik de zoekfunctie om snel het juiste webinar te vinden, je kan meerdere webinars tegelijk toevoegen.

Klik op de optie 'Nieuw webinar' om een nieuw webinar aan te maken dat automatisch op je channel wordt geplaatst.

Om een ​​webinar van jouw channel te verwijderen via de editor, klik je op de drie puntjes naast het webinar en selecteer je 'Webinar verwijderen'.

Adding and removing webinars from the webinargeek channel

Webinars toevoegen via de instellingen van het webinar

Als je maar één channel hebt kan je onder de registratie-instellingen van een webinar met de switch bepalen of jouw webinar zichtbaar is op jouw channel. Deze instelling kan je vinden in 'Registratie' > 'Instellingen' te gaan tijdens het bewerken van het webinar.

Bij een nieuw webinar staat dit standaard aan als je de 'Openbaar' optie gekozen hebt bij het aanmaken. Als je een webinar niet (meer) wilt weergeven op de channel, kan je bij de registratie instellingen de switch uit zetten.

Webinar toevoegen aan channel via webinar registratie instellingen

Let op! Deze switch is niet beschikbaar wanneer je meerdere channels hebt. In dat geval kan je alleen via de channel editor webinars toevoegen of verwijderen.

Webinar series toevoegen

Bij het toevoegen van een serie kan je alleen het eerste webinar in de serie selecteren. Je herkent de serie aan het label ‘Webinar series’ bij de thumbnail. Het eerste webinar in de serie komt onder 'Aankomende webinars' te staan. Onderaan je channel worden automatisch alle webinars uit de serie toegevoegd in een overzicht.

Een serie van jouw channel verwijderen doe je door het eerste webinar in de series te verbergen. Deze staat onder ‘Aankomende webinars’ en 'On demand webinars'.

Omdat webinars in een serie dezelfde registratiepagina delen, heeft ieder webinar in de serie dezelfde thumbnail.

Voorbeeld van een series op jouw channel, alle webinars in de serie staan gegroepeerd.

Thumbnail en beschrijving webinar

Wanneer je een webinar toevoegt aan jouw channel wordt er een afbeelding en beschrijving bij het webinar geplaatst. Hiervoor worden de afbeelding en beschrijving uit de Metadata-instellingen gebruikt. Je kan dit snel aanpassen door te klikken op ‘⋮’ > ‘Pas thumbnail aan’. Je wordt doorgestuurd naar de Metadata-instellingen van het webinar.

De thumbnail heeft altijd een aspect ratio van 16:9 (bijv. 1280x720 of 640x360). De exacte grootte van de afbeelding wordt aangepast aan de grootte van het scherm of venster.

In dit artikel leggen wij meer uit over de meta-afbeelding en -beschrijving. Heb jij hier niets ingesteld dan wordt de afbeelding en tekst uit het linker informatieblok van de registratiepagina gebruikt.

channel Thumbnail en beschrijving webinar

Channels publiceren

Publiceer je channel door op ‘Publiceer’ te klikken in de channel editor. Klik op ‘Bekijken’ om je channel te bekijken. Je ziet het channel zelf, dus instellingen die niet zijn opgeslagen zie je hier niet terug. Je kan de URL kopiëren en delen met anderen!

Let op! Na publicatie moet je aanpassingen opslaan door op ‘Opslaan’ te klikken in de grijze balk.

Tip! Embed je channel op jouw website of landing page.

Channels depubliceren

Na het publiceren kan je channels op elk moment weer uitschakelen. Ga naar 'Channels' > klik op het channel waar het om gaat > 'Instellingen' en klik op ‘Depubliceer channel’.

Let op! Depubliceren heeft geen effect op het embed. De embed zal wel actief blijven.

Een channel depubliceren

Trefwoorden: kanaal