KlickTipp

Integreer met KlickTipp om registraties en kijkers automatisch naar KlickTipp te sturen. Tag je contacten op basis van kijkgedrag!

Dina avatar
Geschreven door Dina
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Integreer met KlickTipp! Een koppeling met Klicktipp helpt bij het automatisch toevoegen van jouw webinar registraties, kijkers of niet-kijkers aan een mailinglijst. Zo volg je je deelnemers eenvoudig op basis van hun kijkgedrag.

Koppeling maken

1. Ga naar WebinarGeek en klik rechtsboven op 'Account'

2. Klik op 'Integraties'

3. Kies 'KlickTipp'

4. Vul je KlickTipp gebruikersnaam en wachtwoord in

Koppeling maken met KlickTipp
  5. Klik op 'Verbind'

Heb je de koppeling gelegd, dan kan je triggers toevoegen!

Let op! Pas je je KlickTipp login gegevens aan, dan stopt de integratie met werken. Je moet dan opnieuw je account verbinden.

Triggers instellen

Nadat je een koppeling hebt gemaakt met KlickTipp kan je triggers aanmaken. Je kan triggers op account niveau of op webinar niveau aanmaken.

De volgende triggers zijn beschikbaar. Klik hier voor uitgebreide uitleg per trigger.

• Nieuwe registratie

• Uitschrijving van webinar

• Nieuwe betaling

• Nieuwe kijker

• Niet-kijker

• Nieuwe channel lead

• Toetsing geslaagd

Nadat je een trigger hebt geselecteerd, kan je een actie instellen. De volgende acties zijn beschikbaar:

• Creëer een nieuw contact
    De deelnemer wordt toegevoegd aan jouw ContactCloud; behalve als het E-mail opt-in toestemmingenveld niet is ingevuld.

• Voeg een tag toe
    Er wordt een tag toegevoegd aan een bestaand contact. Als het contact niet bestaat, wordt deze niet automatisch toegevoegd.

Nieuwe trigger voor KlickTipp

Velden die naar KlickTipp worden verzonden

Als een contact wordt toegevoegd aan KlickTipp sturen we de volgende informatie mee, als dit is opgegeven tijdens de registratie:

• Voornaam

• Achternaam

• Bedrijf

• E-mailadres

Als je meer informatie wilt meesturen, kun je dit doen via onze Zapier integratie.

FAQ

Wanneer wordt mijn trigger geactiveerd? Is er een vertraging?

Alle triggers en hun timing worden hier beschreven.

Kan ik mijn bevestigingsmail met KlickTipp versturen?

We raden je aan onze bevestigings- of herinneringsmail te gebruiken om de kijklink te verzenden naar je kijkers.

Onze directe integratie stuurt de kijklink niet naar KlickTipp, die je wel nodig hebt voor de bevestigingsmail. Als je deze informatie naar KlickTipp wilt sturen, kan je Zapier gebruiken.