Interactieve sessie

Houd gemakkelijk een interactieve sessie met WebinarGeek.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Terwijl webinars grotendeels gemaakt zijn om een klein aantal sprekers en een groot aantal luisteraars te hebben, kan je met WebinarGeek ook gemakkelijk en snel een interactieve sessie houden.

Een interactieve sessie is een subtype van een live webinar. Door deze instelling te kiezen terwijl je een live webinar maakt, zal het systeem automatisch:

• Alle kijkers toestaan om op elk moment, zonder toestemming van de host, op stage te komen

• Alle kijkers op de stage toestaan om hun scherm te delen

• Alle kijkers toestaan om een lijst van andere kijkers te zien

Met andere woorden, deze optie staat je toe om in één klap alle functies die je normaal in een online sessie hebt aan te zetten. Wil je meer weten over de ervaring van de deelnemers? Lees dan ons kijkerservaring artikel.

Een interactieve sessie aanmaken

Het aanmaken van een interactieve sessie is snel en makkelijk.

1. Klik in WebinarGeek op ‘+ Nieuw webinar’

2. Kies ‘Live’

3. Klik op ‘Interactieve sessie’

4. Kies een webinar titel

5. Voeg een uitzending toe

6. Kijk de andere instellingen na en klik op ‘Aanmaken en instellen’

7. Ga zoals gewoonlijk door de webinar wizard heen en publiceer het webinar

Je kan ons in ons Help Center de 'Webinar aanmaken' categorie lezen als je nog niet bekend bent met de webinar wizard.

Een afbeelding van het uitkiezen van het 'interactieve sessie/meeting' webinar sub-type

Na het aanmaken van het webinar kan je deze instellingen altijd nog veranderen in ‘Webinar’ > ‘Instellingen’.

Een interactieve sessie hosten

Het hosten van een interactieve sessie is hetzelfde als het hosten van een webinar.

Wanneer het tijd is om de interactieve sessie te houden open je de webinar pagina met de oranje knop.

Een afbeelding van de knop waarme je een live webinar opent

Gebruik het startscherm om de juiste apparaten te kiezen voor je video en audio en start dan het webinar.

Een afbeelding van de knop waarmee je een live webinar start

De deelnemers zullen op elk moment de stage kunnen betreden met video en audio. Ze zullen ook hun scherm kunnen delen en de andere deelnemers kunnen zien.

Vergeet niet om het webinar te beëindigen wanneer de sessie afgelopen is!

De stage toegang instellingen wijzigen tijdens het webinar

Als je op een gegeven moment wilt dat de deelnemers tijdelijk niet zomaar on stage kunnen verschijnen, kan je de webinar instellingen openen op de webinar pagina door rechtsonder op het tandwieltje te klikken en dan ‘Webinar instellingen’ te kiezen. Met dit menu kan je de toegang van de deelnemers tijdens de sessie veranderen.

Een afbeelding van de stage toegang instellingen op de webinar pagina

De opname

Jouw interactieve sessie wordt net als normale webinars automatisch opgenomen. Dat betekent dat je naderhand gemakkelijk de opname kunt delen met de deelnemers.