Chat instellen

Haal meer uit de chatfunctie tijdens het webinar met de juiste instellingen.

Tim avatar
Geschreven door Tim
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bij het aanmaken of bewerken van een live webinar kan je de chatinstellingen aanpassen.

Chatinstellingen bij het bewerken van je webinar

Openbare en privé chat

1. Kies het specifieke webinar dat je wilt bewerken.

2. Klik op 'Webinar bewerken' om de instellingen van het webinar te openen.

3. Navigeer binnen de webinarinstellingen naar de tab 'Webinar'.

4. Klik op 'Chatinstellingen'.

Je hebt de keuzes 'Openbaar' en 'Privé'. Door op de switch te klikken, kan je een optie in- of uitschakelen. Tijdens het live webinar kan je de chat ook aan- of uitzetten. Na afloop van het webinar kan je een overzicht van alle chatberichten terugvinden in de statistieken.

• Openbare chat

In de openbare chat zijn alle berichten voor iedereen zichtbaar. Alle deelnemers kunnen hier berichten plaatsen en iedereen kan op elkaar reageren. Als je je kijkers een berichtje wilt sturen zonder de openbare chat, kan je een infobox gebruiken.

• Privé chat

Voor een één-op-één gesprek gebruik je de privé chat. Dit is een gesprek tussen de kijker en de presentator (of moderator). De inhoud is niet voor andere deelnemers zichtbaar.

Openbare en prive chat instellen in webinar wizard

Let op! De chatberichten uit testwebinars zullen niet zichtbaar zijn tijdens het live webinar.

Stuur alle inkomende privé berichten door naar een e-mailadres

Mocht je ook alle inkomende chats via de mail willen ontvangen dan kan je dat hier instellen. Dit is bijvoorbeeld handig bij een automated webinar. Zo weet je dat je even kan inloggen om de chats te beantwoorden.

Openbare chat geschiedenis

Standaard gezien zullen kijkers van een webinar alleen openbare chatberichten zien vanaf het moment dat zij zich aansluiten. Als je echter wilt dat kijkers toegang hebben tot de volledige chatgeschiedenis, inclusief berichten die voorafgaand aan hun deelname aan het webinar zijn uitgewisseld, heb je de mogelijkheid om de instelling 'Limiteer chat geschiedenis voor kijkers' uit te schakelen. Volg hiervoor deze stappen:

1. Kies het specifieke webinar dat je wilt bewerken.

2. Klik op 'Webinar bewerken' om de instellingen van het webinar te openen.

3. Navigeer binnen de webinarinstellingen naar de tab 'Webinar'.

4. Klik op 'Chatinstellingen'.

Openbare chat geschiedenis beheren in webinar wizard

Chatnaam

Voor presentatoren en moderatoren wordt standaard de voor- en achternaam gebruikt. Je kan deze namen bewerken door deze stappen te volgen:

1. Navigeer naar de tab 'Algemeen' als je webinar al is gepubliceerd. Zo niet, klik dan op 'Aanmaken'.

2. Scroll naar 'Webinar team'.

3. Klik vervolgens op 'Bewerk teamlid'.

Chatnaam wijzigen.

Toon achternamen in publieke chat

Standaard worden alleen de voornamen van kijkers in de publieke chat weergeven, ook wanneer je wel de achternaam verzameld bij de registratie. Als je de achternaam in de chat wilt weergeven kan je deze optie activeren. De achternaam van presentatoren en moderatoren zullen altijd worden weergeven.

Deze optie is alleen zichtbaar wanneer je achternamen registreert.

Instelling om achternamen te tonen in publieke chat in webinar wizard

Avatars

Naast je naam kan je ook een foto van jezelf instellen om het nog persoonlijker te maken. Dit geldt voor iedereen in de chat, dus ook voor je kijkers. De foto die we voor de chat gebruiken heet een 'avatar'. Deze kan je instellen via Gravatar. Hier leggen we uit hoe jij een Gravatar instelt voor jouw email-adres.

Als je geen avatar hebt ingesteld, worden de initialen van je (chat)naam getoond i.p.v. een avatar.

Automatiseringsregels

Om met meerdere moderators te werken en chatgesprekken gemakkelijk te beheren, kan je automatiseringsregels instellen. Deze zorgen ervoor dat het systeem je helpt als je veel gesprekken moet afhandelen. Gesprekken worden automatisch toegewezen op de manier die je kiest.

De logicaregels kan je voor het webinar instellen bij de chatinstellingen.

1. Kies het specifieke webinar dat je wilt bewerken.

2. Klik op 'Webinar bewerken' om de instellingen van het webinar te openen.

3. Navigeer binnen de webinarinstellingen naar de tab 'Webinar'.

4. Klik op 'Chatinstellingen'.

Automatiseringsregels in webinar wizard

De volgende regels zijn beschikbaar:

• Wijs niet-toegewezen gesprekken automatisch toe aan de persoon die deze opent.
    De persoon die als eerste het gesprek opent, krijgt het gesprek toegewezen.

• Wijs niet-toegewezen gesprekken automatisch toe aan de persoon die als eerste reageert.
    Dit betekent dat het gesprek wordt toegewezen aan de persoon die als eerste reageert. Je kan het gesprek dus openen zonder het gesprek toegewezen te krijgen.

• Wijs nieuwe inkomende gesprekken automatisch toe aan de volgende moderator (round robin).
    Hier wordt elk nieuw gesprek op alfabetische volgorde toegewezen aan de moderator met de minste toegewezen gesprekken. De presentator wordt hier niet in meegenomen.

Trefwoorden: creëren, organiseren