Gesimuleerde chatberichten

Gebruik gesimuleerde chatberichten om je automated en on demand webinar een nog interactiever gevoel te geven.

Stefan avatar
Geschreven door Stefan
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bij automated en on demand webinars heb je de optie om gesimuleerde chatberichten in te stellen. Dit zijn ‘neppe’ chatberichten die de kijkers het idee geven dat ze een live webinar aan het kijken zijn. Ze worden samen met de echte, live chatberichten afgespeeld. Alle details van deze chatberichten kunnen ingesteld worden, zoals de zender en de inhoud.

Webinar teamleden kunnen zien of het om een gesimuleerd chatbericht gaat door het robot-icoontje dat naast de naam van de zender verschijnt.

Robot-icoontje naast de naam van de zender in de chat die aangeeft dat het een gesimuleerd chatbericht

Let op! Gesimuleerde chatberichten zijn geen onderdeel van de replay van gisteren.

In het geval dat je gesimuleerde chatberichten wilt toevoegen, kan je de volgende stappen volgen:

1. Selecteer het webinar dat je wilt bewerken.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Navigeer naar de tab 'Webinar'.

4. Klik op 'Gesimuleerde chat'.

Je kan gesimuleerde chatberichten op 3 verschillende manieren invoegen.

• Je kan de chatberichten van een live webinar kopiëren.

• Je kan dit doen via het importeren van een CSV-bestand.

• Je kan kan handmatig chatberichten toevoegen.

De beschikbare manieren om gesimuleerde chatberichten in te voegen

Ontdek hier meer tips om te automatiseren met WebinarGeek!

Kopieer chatberichten van een live webinar

Als je chatberichten wilt kopiëren van een live webinar kan je een live webinar selecteren bij kopiëren en wanneer je dit hebt gedaan zullen de bestaande berichten uit het live webinar worden afgespeeld in het automated of on demand webinar.

Chatberichten kopiëren van een live webinar

Importeer via CSV

Om chatberichten te uploaden kies je 'Importeren'. Vervolgens selecteer en upload je een CSV-bestand.

Chatberichten importeren via een CSV bestand

Het CSV-bestand heeft altijd de volgende 4 kolommen nodig:

• First name: Voornaam van de (fictieve) persoon die het chatbericht stuurt.

• Surname: Achternaam van de (fictieve) persoon die het chatbericht stuurt. Dit veld mag je ook leeg laten

• Chat relative time: Het moment waarop de chat in beeld komt. Zowel in de replay als in de uitzending. ‘00:00:00’ is de start van het webinar.

• Chat message: Het bericht wat in de chat naar voren komt. Hier vul je dus het bericht in wat je wil sturen.

Optioneel kan je een extra kolom toevoegen om een avatar te laten zien bij het chat bericht. Deze kan leeg gelaten worden als je geen avatars wilt laten zien:

• Email: Het e-mailadres van de (fictieve) persoon. Als dit e-mailadres een avatar heeft ingesteld op Gravatar wordt deze avatar getoond. Hier lees je meer over Gravatar.

Let op! De ‘Email’ kolom is optioneel. Deze kan leeg gelaten worden als je geen avatars wilt laten zien.

• Role: De rol van de (fictieve) persoon. Dit kan een kijker, presentator, moderator of een aangepast teamlid zijn. Je kan de volgende waardes invullen in de kolom: 'Viewer', 'Presenter', 'Moderator' of 'Custom'. Als een cel leeg wordt gelaten, wordt het gesimuleerde chatbericht verzonden door een kijker.

Let op! De ‘Role’ kolom is optioneel. Deze kan leeg gelaten worden als alleen berichten van kijkers wilt simuleren.

Het bestand moet er uit zien zoals het voorbeeld hieronder. Download hier een voorbeeld bestand.

Voorbeeld van een CSV bestand voor chatberichten importeren

Tip! Geëxporteerde chatberichten (CSV) van een ander webinar kan je rechtstreeks uploaden. Je hoeft de kolommen of het format dus niet eerst aan te passen.

Handmatig chats toevoegen

Als je handmatig een chat wilt toevoegen dan voeg je de chatnaam, het bericht en de rol van de persoon in. Je kiest ook voor het moment wanneer de chat in beeld moet komen door een tijd in te stellen bij Start op. De tijd wordt weergeven als UU:MM:SS.

Wil je dat er een avatar staat bij het chatbericht van de (fictieve) persoon? Voer dan onder ‘E-mailadres voor Gravatar’ ook een e-mailadres in waarvoor een Gravatar staat ingesteld. Dit artikel legt uit hoe dat werkt.

Let op! Een chatbericht kan maximaal 500 tekens bevatten.

Handmatig gesimuleerde chat berichten toevoegen aan WebinarGeek