Een goede manier om de betrokkenheid te verhogen tijdens je webinar, is door polls en stellingen te gebruiken. Leg eens een stelling voor aan je kijkers en laat ze stemmen. Nadat het stemmen, zien je kijkers direct de uitkomst van de poll.

Een poll geeft een goed beeld van de mening van het publiek. De uitkomsten bieden vaak waardevolle marktinformatie, waarmee je gericht acties kan uitvoeren.

Poll aanmaken

Ga naar 'Webinar bewerken' en klik op 'Interacties' > '+ Interactie aanmaken' > 'Poll'.

Enkele of meerkeuzevraag

Selecteer het polltype. Dit kan een enkele keuze of een meerkeuzepoll zijn.

Bij een enkele keuze poll kan de kijker op 1 antwoord stemmen.

Bij een meerkeuzepoll kan de kijker meerdere antwoorden selecteren en versturen.

Naam voor intern gebruik

De titel die je hier invult, is alleen voor jou bedoeld. Kies een handige naam die je tijdens het live webinar makkelijk kan herkennen als je hem wil starten.

Voer de vraag of stelling in

Klik op de tekst om deze te wijzigen en typ je vraag of stelling in.

Voeg antwoordmogelijkheden toe

Klik op 'Voeg optie toe' om meer antwoordmogelijkheden toe te voegen. Klik op de tekst om deze te wijzigen.

Om een antwoordmogelijkheid te verwijderen, klik je op het prullenbak-icoon naast het antwoord.

Als je poll klaar is, klik je op 'Aanmaken'. Je poll is nu klaar om tijdens je webinar aan je kijkers voor te leggen.

Poll - on demand/automated webinar

Bij een on demand en een automated webinar stel je van tevoren de starttijd en stemtijd in. Ook geef je aan of de resultaten aan de kijkers getoond moeten worden.

Klik op 'Starttijd' en vul het moment in waarop je wil dat de poll in beeld verschijnt. Bij 'Stemtijd' vul je in hoe lang kijkers de tijd hebben om te stemmen. Tot slot vul je bij 'Resultaten tonen' in hoe lang de resultaten zichtbaar blijven voor de kijkers.

De poll wordt nu automatisch gestart op het moment dat je hebt ingesteld.

Als je nog een startmoment wil inplannen, klik je op '+ voeg tijd toe' en vul je weer alle gegevens in.

Als je klaar bent, klik je op 'Aanmaken'. De poll is nu aangemaakt en zal automatisch worden getoond tijdens je on demand of automated webinar.

Poll bewerken of verwijderen

Klik in het overzicht bij 'Interacties' op 'Bewerk' om de poll te bewerken. Alles wat je hier wijzigt, wordt automatisch opgeslagen.

Wil je de poll verwijderen? Klik dan in het overzicht bij 'Interacties' op het pijltje naast de poll en vervolgens op 'Verwijderen'.

Poll starten

De aangemaakte interacties kan je in de live omgeving handmatig starten. Lees hier hoe je dit doet.

Resultaten poll

Tijdens het live webinar zie je de resultaten van de poll in percentages en in aantallen rechts in het bedieningspaneel.

De kijkers zien de resultaten na het antwoorden van de poll terug in percentages als je die optie hebt aangevinkt.

Na afloop van het webinar kan je de resultaten van je poll terugvinden in de statistieken van je webinar. Lees hier hoe je de pollresultaten kan raadplegen.

Trefwoorden: opinie, mening, meten