Maak online leren interactief, boeiend en leuk. Met de quizoptie heb je de mogelijkheid om interactieve lessen te geven. De quiz is dus perfect voor scholen, interne bedrijfstrainingen, coaching, pubquizzen en nog veel meer.

De quiz kan op verschillende manieren worden gebruikt. Een paar voorbeelden:

• Gebruik de optie aan het begin van het webinar om erachter te komen wat je kijkers wel en niet weten.
  • Als je een nieuw onderwerp hebt uitgelegd, kan je een quiz gebruiken om kijkers de kans te geven het geleerde in de praktijk te brengen.
  • Quizzen zijn ook een goede manier om terug te verwijzen naar eerdere webinars. Zo zorg je ervoor dat kijkers belangrijke informatie onthouden.

Quiz aanmaken

Ga 'Webinar bewerken' en klik op 'Interacties' > '+ Interactie aanmaken' > 'Quiz'.

Naam voor intern gebruik

Hier vul je een titel in voor de quiz die is alleen bedoeld voor intern gebruik. Geef de quiz een handige naam die je tijdens het webinar makkelijk kan herkennen als je hem wil starten.

Opties voor het resultaat

Je kan op 2 manieren resultaten delen met de kijkers;

Laat algehele resultaten zien aan kijkers. Als je deze optie aanvinkt, is zichtbaar voor de kijkers welk percentage het juiste antwoord heeft gegeven.

Laat kijkers zien of ze goed geantwoord hebben. Deze optie laat een groen vinkje zien bij het juiste antwoord, zodra een kijker antwoord heeft gegeven.

Je kan ook beide opties uitvinken. De resultaten worden dan niet gedeeld met de kijkers.

Enkele of meerkeuzevragen

Selecteer het quiztype. Je kan kiezen uit een enkele en een meerkeuzequizvraag. Bij een quiz met 1 keuze, kan de kijker 1 antwoord kiezen. Bij een meerkeuzevraag kan de kijker meerdere antwoorden geven.

Voeg een vraag toe

Klik op de tekst om deze te bewerken en typ de vraag of stelling in.

Voeg antwoordopties toe

Klik op 'Voeg optie toe' om meer antwoordopties toe te voegen. Klik op de tekst om de antwoorden aan te passen.

Om een antwoordmogelijkheid te verwijderen, klik je op het prullenbak-icoon.

Als je klaar bent en je de vraag wil opslaan, klik je links op 'Aanmaken'.

Quiz - on demand en automated webinar

Als je een quiz aanmaakt voor een on demand en een automated webinar, stel je ook de starttijd, stemtijd en resultaatweergavetijd in.

Klik op 'Starttijd' en vul het moment in waarop je wil dat de quiz in beeld verschijnt. Vul dan bij 'Stemtijd' in hoe lang kijkers kunnen antwoorden. Geef tot slot bij 'Resultaten tonen' aan hoe lang de resultaten zichtbaar zijn nadat de stemming is beƫindigd.

Als je nog een startmoment wil invoegen, klik je op '+ tijd toevoegen'. Vul weer een starttijd, stemtijd en resultaatweergavetijd in.

Als je klaar bent, klik je op 'Aanmaken'. De quiz wordt nu automatisch op de ingestelde tijd gestart tijdens je on demand of automated webinar.

Bewerk of verwijder quiz

Klik in het overzicht op ' Interacties' > 'Bewerken' om de quiz aan te passen. Alles wat je wijzigt, wordt automatisch opgeslagen.

Als je de quiz wil verwijderen, ga je naar 'Interacties'. Klik op de pijl naast de quiz die je wil verwijderen en klik dan op 'Verwijderen'.

Start quiz

Tijdens een live webinar kan je de aangemaakte interacties handmatig starten. Lees hier hoe je dit doet.

Quiz-resultaten

Kijkers kunnen de quizresultaten bekijken als je dit hebt ingesteld. Je kan de resultaten ook vinden na afloop van het webinar bij de statistieken.

Resultaten meerkeuzequizvraag

Een antwoord op een meerkeuzequizvraag wordt alleen als CORRECT gemarkeerd als de kijker alle juist antwoorden heeft gegeven. Er worden geen halve punten toegekend als 1 van 2 antwoorden juist is.

Voorbeeld

In welke twee landen spreekt men Nederlands?

Mogelijke antwoorden: NL, BE, FR en ES. Juiste antwoorden: NL & BE.

1. Als iemand NL & BE stemt, dan is dit het juiste antwoord in de rapporten en beoordeling.
  2. Als iemand NL stemt, dan is dit antwoord onjuist.
  3. Als iemand NL, BE en FR stemt, dan is dit antwoord onjuist.

Toetsingquiz

De quiz kan ook worden gebruikt in combinatie met onze beoordelingstool. Hier vind je meer informatie over hoe je dit doet.

Let op! De toetsingtool is beschikbaar vanaf het premiumabonnement.

Trefwoorden: test, toetsing