Scherm delen werkt niet

Als je je scherm wilt delen en je krijgt een foutmelding of ziet niets, lees dan hier wat je kan doen.

Tim avatar
Geschreven door Tim
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wil je tijdens een webinar je scherm delen, maar krijg je een foutmelding of zie je niets? Volg dan deze stappen om dit op te lossen.

1. Update de browser

Zorg ervoor dat je browser altijd up-to-date is. Dit lijkt misschien onbenullig, maar kan zeker uitmaken.

Google Chrome

Open het Chrome-menu door op de drie punten in de rechterbovenhoek van de browser te klikken en kies 'Instellingen' > 'Over Google Chrome'. Klik daarna op 'Update' als er één beschikbaar is. Je kan ook 'chrome://settings/help' in de adresbalk typen en op 'Update' klikken.

Microsoft Edge

Open het Edge-menu door op de drie punten in de rechterbovenhoek van de browser te klikken en kies 'Instellingen' > 'Over Microsoft Edge'. Klik daarna op 'Update' als er één beschikbaar is. Je kan ook 'edge://settings/help' in de adresbalk typen en op 'Update' klikken.

Mozilla Firefox

Open het Firefox-menu door op de drie lijnen in de rechterbovenhoek van de browser te klikken en kies 'Help' > 'Over Firefox'. Als er een update beschikbaar is wordt deze automatisch geïnstalleerd.

2. Deel een volledig scherm voor een presentatie

Als je een powerpointpresentatie deelt via het App-venster en je zet in PowerPoint de presentatiemodus (diavoorstelling) aan, dan zien de kijkers een zwart beeld. De diavoorstelling wordt namelijk niet meer herkend als app-venster.

Wil je een powerpoint presentatie laten zien op je eigen scherm, deel dan je volledige scherm.

3. Gebruik je Mac OS Catalina of hoger?

Sinds Mac OS-versie Catalina moet je de browser apart toestemming geven om je scherm uit te lezen en te delen.

Om dit te doen ga je naar 'Systeemvoorkeuren' > 'Veiligheid & Privacy' > 'Privacy'. Klik dan op 'Scherm opname' ('Screen recording') en zorg dat je browser toegang heeft tot je scherm.

Let op! Je moet de browser na deze wijziging helemaal sluiten en opnieuw starten.

4. Geen audio voor de kijkers

Systeemaudio wordt alleen gedeeld wanneer je een browser-tabblad deelt. Als je audio van een ander programma of je gehele systeem wilt delen, kan je video-injecties gebruiken of RTMP streaming (met OBS).

Trefwoorden: schermdelen