Een live webinar vindt plaats op een vooraf vastgestelde datum en tijd.

Selecteer de dag, de maand en het jaar via de pijltjes of klik op de kalender om snel een dag te kiezen. Stel vervolgens het tijdstip in waarop je het webinar wil geven.

Datum en tijd aanpassen

Het kan zijn dat je de datum en tijd verkeerd hebt ingesteld of dat je het webinar wil verplaatsen naar een ander moment.

Webinar in draft

Klik op je webinar in het overzicht. De webinar wizard wordt geopend. Klik vervolgens op 'Aanmaken', scrol naar beneden en klik bij de uitzending die je wil bewerken op 'Bewerken' > 'Tijd aanpassen'.

Wijzig de datum en tijd en klik op 'Opslaan'.

Webinar gepubliceerd

Klik op je webinar in het overzicht en vervolgens op 'Webinar bewerken'. Scrol naar beneden en klik bij de uitzending die je wil bewerken op 'Bewerken' > 'Tijd aanpassen'.

Wijzig de datum en tijd en klik op 'Opslaan'.

Let op! Stuur de mensen die zich al hebben ingeschreven wel een bericht over de wijziging. Op die manier voorkom je teleurstellingen.

Webinar annuleren

Als je webinar niet door kan gaan en je de uitzending niet kan of wil verplaatsen, dan is het mogelijk om deze te annuleren.

Ga naar 'Webinar bewerken' en scrol naar beneden tot je de uitzending ziet.

Klik op 'Bewerken' bij de uitzending die je wil annuleren en klik vervolgens op 'Annuleer uitzending'.

Er opent een pop-up om de annulering te bevestigen. Annuleren kan tot 5 minuten voordat je webinar gepland staat.

De geannuleerde uitzending is niet meer zichtbaar op de registratiepagina, embedded pagina en channel.

Er worden geen automatische mailtjes meer verzonden. Je kan een aangepaste herinneringsmail direct versturen om je inschrijvers op de hoogte te brengen.

Dit kan bij 'E-mails' > 'Nieuwe e-mail' > 'Herinneringsmail'. Je moet de mail vervolgens direct versturen. De uitzending is namelijk niet meer beschikbaar bij een ingeplande mail.

De ingestelde triggers van de integraties worden ook niet meer uitgevoerd voor de geannuleerde uitzending.

Als de inschrijvers van het webinar op de kijklink klikken, krijgen ze een melding dat het webinar is geannuleerd en dat ze contact moeten opnemen met de organisator.

Trefwoorden: kiezen, data, wanneer