Datum en tijd instellen

Een live webinar vindt plaats op een vooraf vastgestelde datum & tijd. Selecteer bij het aanmaken eenvoudig de datum en tijd van je webinar.

Dina avatar
Geschreven door Dina
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een live webinar vindt plaats op een vooraf vastgestelde datum en tijd.

Selecteer de dag, de maand en het jaar via de pijltjes of klik op de kalender om snel een dag te kiezen. Stel vervolgens het tijdstip in waarop je het webinar wil geven.

Data en tijden instellen voor uw webinar

Datum en tijd aanpassen

Het kan zijn dat je de datum en tijd verkeerd hebt ingesteld of dat je het webinar wil verplaatsen naar een ander moment. Als je extra uitzendingen wilt toevoegen of verwijderen, kan je de stappen volgen uit dit artikel.

Webinar in draft

Om de datum en tijd aan te passen in een draft webinar, kun je de volgende stappen volgen:

1. Navigeer naar je webinar.

2. Klik op 'Webinar bewerken' en scroll in het 'Aanmaken' tabblad naar beneden tot 'Data en tijden'.

3. Klik op 'Bewerk' > 'Tijd aanpassen'.

4. Wijzig de datum en tijd en klik op 'Opslaan'.

Datum en tijd van een webinar aanpassen

Webinar gepubliceerd

Ook na het ontvangen van registraties is het nog mogelijk om de datum en tijd van een webinar te veranderen. Volg hiervoor de volgende stappen:

1. Navigeer naar je webinar.

2. Klik op 'Webinar bewerken' en scroll in het 'Algemeen' tabblad naar beneden tot 'Data en tijden'.

3. Klik op 'Bewerk' > 'Tijd aanpassen'.

4. Wijzig de datum en tijd en klik op 'Opslaan'.

Let op! Stuur de mensen die zich al hebben ingeschreven wel een bericht over de wijziging. Op die manier voorkom je teleurstellingen.

Bewerken of wijzigen van ingestelde tijd en datum

Webinar annuleren

Als je webinar niet door kan gaan en je de uitzending niet kan of wil verplaatsen, dan is het mogelijk om deze te annuleren. Volg hiervoor de volgende stappen:

1. Navigeer naar je webinar.

2. Klik op 'Webinar bewerken' en scroll in het 'Algemeen' tabblad naar beneden tot 'Data en tijden'.

3. Klik op 'Bewerk' > 'Annuleer uitzending'.

4. Bevestig de pop-up.

Veranderen van de datum en tijd van een openbaar webinar

Annuleren kan tot 5 minuten voordat je webinar gepland staat.

De geannuleerde uitzending is niet meer zichtbaar op de registratiepagina, embedded pagina en channel.

Uitzendingen of webinars annuleren met behulp van de optie annuleer uitzending

Er worden geen automatische mailtjes meer verzonden. Je kan een aangepaste herinneringsmail direct versturen om je inschrijvers op de hoogte te brengen.

Dit kan bij 'E-mails' > 'Nieuwe e-mail' > 'Herinneringsmail'. Je moet de mail vervolgens direct versturen. De uitzending is namelijk niet meer beschikbaar bij een ingeplande mail.

De ingestelde triggers van de integraties worden ook niet meer uitgevoerd voor de geannuleerde uitzending.

Als de inschrijvers van het webinar op de kijklink klikken, krijgen ze een melding dat het webinar is geannuleerd en dat ze contact moeten opnemen met de organisator.

Trefwoorden: data, wanneer, afgelast