Tijdens het automated webinar is er de mogelijkheid dat de kijkers vragen kunnen stellen via de live chat of dat de vragen worden ingestuurd via een vragenbox.

De live chat is een handige optie als je er zelf (of iemand anders) ook live bij kan zijn, zodat je de vragen direct kan beantwoorden. Kan je er niet live bij zijn, is het handig om de vragenbox aan te zetten. Je ontvangt dan een mailtje met de vragen en kan deze vervolgens beantwoorden.

Live chat automated webinar

Je kan de live chat voorafgaand het automated webinar instellen.

Klik op je automated webinar > "Webinar bewerken" > "Webinar" > "Webinar pagina".

Selecteer “Gebruik de live chat” in het dropdown menu. En klik op de switch om de openbare/prive chat aan of uit te zetten.

Chat openen tijdens webinar

Klik op de automated webinar vanuit het webinar overzicht en klik op de grote oranje button "open webinar".

Er opent een moderator dashboard. Je ontvangt hier al je binnenkomende gesprekken en berichten. Rechtsboven kan je de privé en openbare chat in- en uitschakelen.

Je kan de chat berichten na afloop van je webinar in de "Statistieken" van je webinar terug lezen.

Vragenbox automated webinar

Je kan de vragenbox voorafgaand het automated webinar instellen.

Klik op je automated webinar > "Webinar bewerken" > "Webinar" > "Webinar pagina".

Selecteer “Ontvang vragen en stuur door” in het dropdown menu. Vul vervolgens het e-mail adres waar de kijkersvragen naar worden verstuurd.

Je vind de kijkersvragen na afloop ook terug in de “Statistieken” van je webinar.