Automated webinars
Chat en vragenbox tijdens automated webinar

Tijdens het geautomatiseerde webinar kan je kijkers toestaan om vragen te stellen via de live chat of de vragenbox.

Stefan avatar
Geschreven door Stefan
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Tijdens het automated webinar kan je kijkers toestaan om vragen te stellen. Dat kan op 2 manieren: via de live chat of via de vragenbox.

De live chat is een handige optie als je er zelf (of iemand anders) ook live bij kan zijn, zodat je de vragen direct kan beantwoorden.

Kan je er niet live bij zijn, dan is het handig om de vragenbox aan te zetten. Je ontvangt de vraag dan per mail en kan deze later beantwoorden.

Live chat automated webinar

Bij een automated webinar kan je van tevoren instellen of de live chat wel of niet beschikbaar is tijdens het webinar.

1. Selecteer het automated webinar.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Navigeer naar de tab 'Webinar'.

4. Klik op 'Chatinstellingen'.

Chatinstellingen binnen de tab 'Wedbinar'

5. Selecteer 'Gebruik de live chat' in het dropdownmenu. Klik dan op de switch om de openbare en/of privéchat aan of uit te zetten.

Je hebt ook de mogelijkheid om gesimuleerde chatgesprekken te vertonen tijdens je automated webinar. Hier kan je vinden hoe je dit doet.

In de chatinstellingen instellen om vragen te ontvangen en door te sturen

Chat openen tijdens webinar

1. Selecteer het automated webinar in het webinaroverzicht.

2. Klik dan op de grote oranje button 'Open webinar als chat moderator'.

Automated webinar openen om aan de live chat mee te doen

3. Er opent dan een moderator dashboard. Je ontvangt hier alle binnenkomende gesprekken en berichten. Rechtsboven kan je de privé- en openbare chat in- en uitschakelen.

Je kan de chatberichten na afloop teruglezen in de webinarstatistieken.

Vragenbox automated webinar

Bij een automated webinar kan je van tevoren instellen of de vragenbox wel of niet beschikbaar is tijdens het webinar.

1. Selecteer het automated webinar.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Navigeer naar de tab 'Webinar'.

4. Klik op 'Chatinstellingen'.

5. Selecteer 'Ontvang vragen en stuur door' in het dropdownmenu. Vul vervolgens het e-mailadres in waarop je de kijkersvragen wil ontvangen.

Je kan de kijkersvragen na afloop ook terugvinden in de webinarstatistieken.

Trefwoorden: ingestuurd, achteraf