Q&A configureren

Ontdek hoe je de Q&A-instellingen kunt configureren voorafgaand aan je webinar.

Dewi avatar
Geschreven door Dewi
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt je Q&A-instellingen van tevoren configureren tijdens het bewerken van een live webinar, zodat je je tijdens de sessie kunt concentreren op het presenteren.

Het kiezen van een Q&A-type

Je kunt van tevoren het type Q&A configureren dat je tijdens het webinar wilt aanbieden. Om dit te doen:

1. Navigeer naar je webinar.

2. Klik op ‘Webinar bewerken’.

3. Navigeer naar het 'Webinar' tabblad.

4. Kies 'Q&A' of het ‘?’-icoon binnen het Webinar tabblad.

5. Kies het type Q&A dat je wilt gebruiken.

Het Q en A deel van de webinar wizard openen

Voor live webinars

Voor live webinars zijn er drie opties om uit te kiezen:

• Uitgeschakeld

De optie 'Uitgeschakeld' zorgt ervoor dat kijkers het Q&A-tabblad niet kunnen zien. Presentatoren en leden van het webinar team kunnen het tabblad wel zien, maar het blijft inactief totdat iemand het inschakelt.

• Beperkt

De optie 'Beperkt' zorgt ervoor dat kijkers het Q&A-tabblad kunnen zien, maar geen vragen kunnen indienen. Alleen presentatoren en leden van het webinar team kunnen vragen initiëren of opnieuw plaatsen. Deze instelling kan zo worden geconfigureerd dat er een kopie van elke vraag naar je e-mailadres wordt gestuurd. Als je dit doet, blijven de instellingen behouden, zelfs als je van modus wisselt tijdens het live webinar. Lees hier meer over in dit gedeelte.

• Openbaar

De optie 'Openbaar' zorgt ervoor dat iedereen het Q&A-tabblad kan zien en vragen kan indienen, inclusief kijkers.

Beschikbare Q en A modi voor live webinars

Tip! De modus kan altijd worden gewijzigd via de 'Webinarinstellingen' tijdens het live webinar.

Vragen doorsturen naar een e-mailadres tijdens live webinars

Tijdens live webinars biedt de Q&A-functie ook de mogelijkheid om alle ontvangen vragen naar je e-mail door te sturen. Door deze optie in te schakelen, kun je eenvoudig bijhouden welke vragen tijdens het webinar zijn gesteld, zonder dat je de webinarstatistieken hoeft te bekijken.

Om deze instelling in te schakelen:

1. Navigeer naar je webinar.

2. Klik op ‘Webinar bewerken’.

3. Navigeer naar het 'Webinar' tabblad.

4. Kies 'Q&A' of het ‘?’-icoon binnen het Webinar tabblad.

5. Vink het vakje aan onder ‘Alle vragen doorsturen naar e-mail’.

6. Voer het e-mailadres in dat de vragen moet ontvangen.

Tip! Deze instelling wordt opgeslagen, zelfs wanneer je een andere Q&A-modus selecteert. Dit betekent dat je tijdens het live webinar naar een andere modus kunt wisselen en de configuratie behouden blijft.

Alle Q en A vragen tijdens een live webinar doorsturen naar een e-mailadres

Voor automated webinars

Voor automated webinars zijn er drie opties om uit te kiezen:

• Uitgeschakeld

De optie 'Uitgeschakeld' zorgt ervoor dat kijkers het Q&A-tabblad niet kunnen zien. Presentatoren en leden van het webinar team kunnen het tabblad wel zien, maar het blijft inactief totdat iemand het inschakelt.

• Beperkt

De optie 'Beperkt' zorgt ervoor dat kijkers het Q&A-tabblad kunnen zien, maar geen vragen kunnen indienen. Presentatoren en leden van het webinar team kunnen vragen initiëren of opnieuw plaatsen, samen met eventuele gesimuleerde vragen die van tevoren zijn geconfigureerd. Dit is een veilige instelling voor automated webinars zonder moderators.

Deze optie laat je ook een e-mailadres configureren om privévragen naar door te sturen tijdens het webinar. Als je dit doet, blijft de configuratie behouden, zelfs als je tijdens het automated webinar van modus wisselt. Lees voor meer informatie dit gedeelte van het artikel.

• Openbaar

De optie 'Openbaar' zorgt ervoor dat iedereen het Q&A-tabblad kan zien en vragen kan indienen, inclusief kijkers. Je kunt ook gesimuleerde vragen tegelijk met de echte vragen laten zien. Schakel dit alleen in als je een moderator voor het webinar hebt, anders blijven de vragen van kijkers onbeantwoord!

Deze instelling kan zo worden geconfigureerd dat er een kopie van elke vraag naar je e-mailadres wordt gestuurd. Als je dit doet, blijft de configuratie behouden, zelfs als je van modus wisselt tijdens het automated webinar. Lees meer hierover in dit gedeelte.

Tip! De modus kan altijd worden gewijzigd via de 'Webinarinstellingen' tijdens het automated webinar.

Voor meer informatie over de gesimuleerde Q&A, bekijk dit artikel.

Beschikbare Q en A modi voor automated webinars

Privévragen tijdens automated webinars (Beperkte Q&A)

Als je de Q&A-functie instelt op 'Beperkt' voor automated webinars, kun je gebruikmaken van de privévragenfunctie.

Privévragen verschijnen niet in het Q&A-tabblad, maar worden doorgestuurd naar een gekozen e-mailadres en functioneren effectief als een vraagbox. Om privévragen voor je automated webinar in te schakelen:

1. Navigeer naar je webinar.

2. Klik op ‘Webinar bewerken’.

3. Navigeer naar het 'Webinar' tabblad.

4. Kies 'Q&A' of het ‘?’-icoon binnen het Webinar tabblad.

5. Selecteer ‘Beperkt’.

6. Vink het vakje aan naast ‘Kijkers kunnen privévragen stellen’.

7. Voer het e-mailadres in dat de vragen moet ontvangen.

Tip! Deze instelling wordt opgeslagen, zelfs wanneer je een andere Q&A-modus selecteert. Dit betekent dat je tijdens het automated webinar tussen modi kunt wisselen en de configuratie behouden blijft.

Kijkers toestaan om privé vragen te stellen tijdens automated webinars

Een kopie van vragen ontvangen tijdens automated webinars (Openbare Q&A)

Als je de Q&A-functie instelt op 'Openbaar' voor automated webinars, kun je een e-mailadres configureren dat een kopie van de vragen ontvangt.

Door deze optie in te schakelen, kun je eenvoudig bijhouden welke vragen tijdens het webinar zijn gesteld, zonder de webinarstatistieken te hoeven bekijken.

Om deze functionaliteit in te schakelen:

1. Navigeer naar je webinar.

2. Klik op ‘Webinar bewerken’.

3. Navigeer naar het 'Webinar' tabblad.

4. Kies 'Q&A' of het ‘?’-icoon binnen het Webinar tabblad.

5. Selecteer ‘Openbaar’.

6. Vink het vakje aan naast ‘Een kopie ontvangen op je opgegeven e-mailadres’.

7. Voer het e-mailadres in dat de vragen moet ontvangen.

Tip! Deze instelling wordt opgeslagen, zelfs wanneer je een andere Q&A-modus selecteert. Dit betekent dat je tijdens het automated webinar tussen modi kunt wisselen en de configuratie behouden blijft.

Alle Q en A vragen tijdens een automated webinar doorsturen naar een e-mailadres

Voor on demand webinars

Voor on demand webinars zijn er twee opties om uit te kiezen:

• Uitgeschakeld

De optie 'Uitgeschakeld' schakelt de Q&A-functie volledig uit, wat betekent dat kijkers op geen enkele manier vragen kunnen stellen.

• Ingeschakeld

De optie 'Ingeschakeld' stelt je in staat om gesimuleerde Q&A te gebruiken tijdens het on demand webinar. Deze optie laat je ook een e-mailadres configureren om privévragen naar door te sturen tijdens het webinar. Lees dit gedeelte van het artikel voor meer informatie.

Voor meer informatie over de gesimuleerde Q&A, bekijk dit artikel.

Beschikbare Q en A modi voor on demand webinars

Privévragen tijdens on demand webinars (Ingeschakelde Q&A)

Als je de Q&A-functie instelt op 'Ingeschakeld' voor on demand webinars, kun je gebruikmaken van de privévragenfunctie.

Privévragen verschijnen niet in het Q&A-tabblad, maar worden doorgestuurd naar een gekozen e-mailadres en functioneren effectief als een vraagbox. Om privévragen voor je on demand webinar in te schakelen:

1. Navigeer naar je webinar.

2. Klik op ‘Webinar bewerken’.

3. Navigeer naar het 'Webinar' tabblad.

4. Kies 'Q&A' of het ‘?’-icoon binnen het Webinar tabblad.

5. Selecteer ‘Ingeschakeld’.

6. Vink het vakje aan naast ‘Kijkers kunnen vragen stellen’.

7. Voer het e-mailadres in dat de vragen moet ontvangen.

Kijkers toestaan om privé vragen te stellen tijdens on demand webinars