Webinar dashboard

Het webinar dashboard geeft in één oogopslag de belangrijkste informatie over je webinar weer. Ga eenvoudig aan de slag met je webinar!

Felicia avatar
Geschreven door Felicia
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Nadat je het webinar hebt gepubliceerd, kom je op het webinar dashboard terecht. Hier zie je één oogopslag de belangrijkste informatie over je webinar. Je kan hier ook komen door in het overzicht van al je webinars op je gepubliceerde webinar te klikken.

Overzicht van het webinar dashboard

Bovenin vind je de buttons om je webinar te testen, de statistieken te bekijken of je live of automated webinar te openen.

Links zie je een overzicht van je inschrijvingen, kijkers, ingestelde e-mails en verzonden e-mails. Zo staat in het overzicht bijvoorbeeld ‘Verzonden 253’. Dit betekent dat er 253 ingeplande e-mails zijn verzonden.

Let op! De bevestigingsmail wordt hier niet bij opgeteld omdat deze automatisch na inschrijving wordt verstuurd. Onder ‘E-mails’ wordt de bevestigingsmail dus ook niet meegeteld.

Rechts onder 'Registratiepagina' vind je de registratielink van je webinar. Via het icoontje naast de link kan je de registratielink kopiëren of direct delen via sociale media.

Bij 'Contacten toevoegen' kan je contacten importeren voor het webinar. Deze optie gebruik je als je inschrijvingen op een andere manier hebt verzameld of als je een bestaande lijst van deelnemers wil toevoegen.

Let op! Importeer geen contacten voor een webinar als je daar geen expliciete toestemming voor hebt ontvangen van de betreffende contacten. Wil je meer weten over het importeren van contacten? Klik dan hier.

Als je op de drie puntjes naast de ‘Contacten toevoegen’-knop klikt, krijg je de optie om één-klikregistratielink te gebruiken of om een ‘Rapportage’ in te zien. De rapportage leidt je naar de statistieken van je registraties.

Onder de ‘Contacten toevoegen’-knop kan je de directe link naar je webinar vinden. Deze is alleen zichtbaar als ‘Kijken zonder registratie’ is ingeschakeld. Via het icoontje kan je de link direct delen.

Registratie-opties in het webinar dashboard