Er komt een heleboel kijken bij het uitzenden van een webinar. En daarbij red je het soms niet in je eentje. Daarom kan je in WebinarGeek meerdere gebruikers toevoegen aan je webinar, zodat je het werk kan verdelen.

Verschillende gebruikersrollen

In WebinarGeek hebben we 3 verschillende gebruikersrollen:

Presentator:

• Beheert het webinar.

• Kan een webinar starten en stoppen.

• Beheert andere gebruikers in een webinar.

• Heeft toegang tot alle functionaliteiten.

Co-presentator:

• Kan op uitnodiging van de presentator in beeld komen en spreken tijdens een webinar.

• Kan tijdens het spreken de interacties en content (slides en video's) bedienen.

• Kan de openbare en privéchat in- en uitschakelen en reageren op vragen van kijkers.

Moderator:

• Kan reageren via de chats (privé en openbaar) en zo vragen van kijkers beantwoorden of doorgeven aan de presentator.

• Kan de chat in- en uitschakelen.

Het verschilt per pakket hoeveel moderators je kan toevoegen. We verwijzen je hiervoor graag naar de pricingpagina.

Presentator wijzigen

Automatisch is de accountbeheerder de presentator. Heb je een externe presentator die je presentator wil maken? Dan kan je deze uitnodigen als presentator.

Klik op het webinar > 'Webinar bewerken'. Scrol vervolgens door naar 'Webinargebruikers'.

Klik bij 'Presentator' op 'Bewerk' > 'Wijzig gebruiker' en pas de gegevens aan.

Je krijgt de optie om de uitnodigingsmail meteen te versturen. Maar het kan ook later. Wil je dit later doen, klik dan naast de presentator op 'Bewerk' > 'Opties' > 'Verstuur uitnodigingsmail' op het moment dat je de mail wil versturen.

Gebruikers toevoegen

Gebruikers voeg je toe nadat je het webinar hebt aangemaakt en gepubliceerd. Na het publiceren kom je in het webinar dashboard terecht. Daar kan je extra gebruikers toevoegen en deze beheren.

Klik in het webinar dashboard op 'Voeg toe'. Scrol dan door naar 'Webinargebruikers' en klik op '+ Gebruiker toevoegen'.

Selecteer de rol en vul de gegevens in van de webinargebruiker die je wil uitnodigen.

De uitnodigingsmail wordt standaard verstuurd. Klik op het vinkje als je de uitnodigingsmail niet wil versturen. Klik op 'Opslaan' om de extra gebruiker toe te voegen.

De opgeslagen gegevens kan je altijd bewerken of verwijderen. Dit doe je bij 'Webinar bewerken'. Ga naar 'Webinargebruikers' en klik op 'Bewerk' > 'Wijzig gebruiker' of 'Verwijder gebruiker'.

Om een webinargebruiker uit te nodigen, kan je een e-mail versturen. Klik in het webinar dashboard op het webinar en scrol door naar 'Webinargebruikers'.

Klik naast de gebruiker op 'Opties' > 'Verstuur uitnodigingsmail'.

Deze mail bevat 2 unieke links waarmee de gebruiker kan deelnemen aan het webinar. De ene link is voor het testwebinar (voor als je via 'Test het webinar' een test start). De andere link is voor het live webinar.

De link voor een webinar gebruiker is geldig voor het gehele webinar, dus inclusief alle uitzendingen. Door op de link te klikken komt die persoon in het actieve webinar in de rol die jij hebt toegekend.

Testen met een extra gebruiker

Natuurlijk wil je van tevoren testen of alles duidelijk is voor iedereen.

In de testomgeving van het webinar kan je testkijkers en moderators uitnodigen.

Links naast de startbutton kan je kijkers en moderators uitnodigen.

Om met een co-presentator te testen, moet je deze wel eerst als extra gebruiker toevoegen.

Als je de co-presentator hebt toegevoegd, stuur deze dan de uitnodigingsmail. Hierin staan de testlink en de link naar het live webinar. Zodra je het testwebinar opent via 'Test het webinar' en de co-presentator op de testlink klikt, kan deze verbinding met je maken.

Trefwoorden: rolverdeling, toevoegen