Webinar team
Standaard teamleden

Voeg teamleden toe aan je webinar, zodat je het werk kan verdelen. Nodig een co-presentator of moderator uit of creëer een eigen rol.

Tim avatar
Geschreven door Tim
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Nederlandse ondertiteling beschikbaar

Er komt een heleboel kijken bij het uitzenden van een webinar. En daarbij red je het soms niet in je eentje. Daarom kan je in WebinarGeek meerdere teamleden toevoegen aan je webinar, zodat je het werk kan verdelen.

Verschillende teamleden

In WebinarGeek hebben we 3 verschillende standaard teamleden:

• Hoofdpresentator: De hoofdpresentator heeft toegang tot alle functionaliteiten. Denk aan het webinar starten en stoppen, andere teamleden beheren tijdens het webinar, de chat bedienen etc..

• Co-presentator: Kan de rol van presentator op zich nemen; kan deelnemen aan het webinar met video en audio op uitnodiging, interacties en inhoud (slides en video's) beheren tijdens spreektijd en kan de chat beheren (privé en openbaar) en kijkers beheren.

• Moderator: Kan reageren op de chat (privé en openbaar) en kan op deze manier vragen van kijkers beantwoorden, of doorgeven aan de presentator(en). Kan chat in- of uitschakelen. Ook kan de moderator de kijkers beheren.

Het verschilt per pakket hoeveel moderators of co-presentatoren je kan toevoegen. We verwijzen je hiervoor graag naar de pricingpagina.

Overzicht van de mogelijkheden per gebruiker

Hoodpresentator

Co-presentator

Moderator

Het webinar starten of stoppen

☑️

Beheer de stage

☑️

Kan deelnemen met video / audio

☑️

☑️

Interacties starten

☑️

☑️

Presentatie beheren en schermdelen

☑️

☑️

Video-injectie starten

☑️

☑️

Chat aan- en uitzetten

☑️

☑️

☑️

Kan reageren op (privé-)chatberichten

☑️

☑️

☑️

Team chat

☑️

☑️

☑️

Kijkers beheren (bannen uit de chat)

☑️

☑️

☑️

Beschikbaar met RTMP-streaming

☑️

☑️

Teamlid toevoegen

Een teamlid voeg je toe nadat je het webinar hebt aangemaakt en gepubliceerd. Na het publiceren kom je in het webinar dashboard terecht. Daar kan je extra presentatoren, moderatoren of een aangepast teamlid toevoegen en deze beheren.

Lijst van webinar teamleden.

Om een extra teamlid toe te voegen, kun je de volgende stappen volgen:

1. Navigeer en klik op je webinar.

2. Scrol naar beneden en klik op 'Voeg teamlid toe' onder 'Webinar team'.

3. Vul de gegevens in van de persoon die je als teamlid wil uitnodigen.

4. Selecteer de rol of maak een aangepaste rol.

5. Wil je geen uitnodiging direct versturen? Haal het vinkje dan weg naast ‘Stuur uitnodigingsmail’.

6. Klik op 'Opslaan' of 'Opslaan en nieuwe toevoegen'.

Een extra gebruiker toevoegen aan een webinar en het selecteren van de optie 'Moderator'

Teamlid verwijderen

Wil je een teamlid verwijderen?

Volg de volgende stappen:

1. Navigeer en klik op je webinar.

2. Klik op ‘Webinar bewerken’ en scrol naar beneden tot ’Webinar Team’.

3. Klik op ‘Bewerk’ > ‘Verwijder teamlid’ naast het teamlid dat je wilt verwijderen.

4. Bevestig de pop-up om het teamlid te verwijderen.

De uitnodigingslink versturen

Om een teamlid uit te nodigen, kan je een e-mail versturen. Volg hiervoor de volgende stappen:

1. Navigeer en klik op je webinar.

2. Scrol naar beneden naar 'Webinar team'.

3. Klik naast de gebruiker op 'Opties' > 'Stuur uitnodigingsmail'.

Deze mail bevat 2 unieke links waarmee het teamlid kan deelnemen aan het webinar. De ene link is voor het testwebinar (voor als je via 'Test het webinar' een test start). De andere link is voor het live webinar.

Venster dat de uitnodigings links voor webinargebruikers toont

De link voor een webinar gebruiker is geldig voor het gehele webinar, dus inclusief alle uitzendingen. Door op de link te klikken komt die persoon in het actieve webinar in de rol die jij hebt toegekend.

Testen met een extra teamlid

Natuurlijk wil je van tevoren testen of alles duidelijk is voor iedereen. Dit doe je in de testomgeving, hier kan je leren hoe je een test webinar start.

Zodra je het testwebinar opent via 'Test het webinar' en de medetesters op de testlink klikken in hun uitnodiging, kunnen ze verbinding met je maken.

Daarnaast kan je in de test omgeving ook direct test-moderatoren en -presentatoren uitnodigen. Volg hiervoor de volgende stappen:

1. Open de test omgeving.

2. Navigeer naar het 'Deelname' tabblad in de sidebar.

3. Klik op het 'Nodig gebruiker uit' icoon, aan de rechterkant van de sidebar.

4. Vul de gegevens in van de persoon die je als test teamlid wilt uitnodigen.

5. Kies een rol.

6. Klik op 'Stuur uitnodiging via e-mail'.

Let op! De link die wordt verstuurd is alleen geldig voor het test webinar en kan niet worden gebruikt voor het live webinar. Hiervoor moet je de teamleden toevoegen aan het webinar.

Animatie die laat zien hoe je een test presentator toevoegt.

Trefwoorden: rolverdeling, toevoegen