On demand webinars
Interacties inplannen on demand webinar

Interacties die je tijdens het live webinar hebt gebruikt, komen ook in je on demand webinar. Maar je kan ook nieuwe toevoegen.

Dina avatar
Geschreven door Dina
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bij automated en on demand webinars plan je interacties vooraf in. Je bent er namelijk niet live bij als presentator om ze te starten.

Gebruik je de opname van een live webinar? Dan worden de interacties die je hebt gebruikt tijdens dit webinar bij je on demand webinar op hetzelfde moment ingezet. De resultaten van de interacties worden niet meegenomen uit het live webinar. De resultaten van de kijkers van het on demand webinar worden getoond.

Je kan interacties deze nog bewerken en eventueel verwijderen. Ook kan je de starttijd wijzigen.

Leer hier meer over het instellen van on demand webinars!

Interactie aanmaken of bewerken

Om een nieuwe interactie aan te maken of te bewerken, kan je de volgende stappen volgen:

1. Selecteer je on demand webinar in het webinaroverzicht.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Navigeer naar de tab 'Interacties'.

4. Maak een nieuwe interactie aan of klik op 'Bewerk' om een bestaande interactie aan te passen.

5. Links bij 'Tijden' kan je de starttijd en duur van de interactie instellen. Bij een poll kan je ook invullen hoe lang je wil dat de resultaten in beeld blijven staan, nadat de poll is gesloten.

Create new interaction

Webinar pauzeren tijdens polls en quizzes

Wil je zeker weten dat jouw kijkers geen van de polls en/of quizzes vergeten te beantwoorden tijdens een on demand webinar? Ze kunnen zo ingesteld worden dat ze de video pauzeren terwijl ze in beeld zijn, waardoor de kijker de interactie moet beantwoorden voordat ze het webinar verder kunnen bekijken. Het on demand webinar zal gepauzeerd blijven totdat ze een antwoord gegeven hebben.

1. Selecteer je on demand webinar in het webinaroverzicht.

2. Klik op 'Webinar bewerken'.

3. Navigeer naar de tab 'Webinar' en klik op 'Webinarpagina'.

4. Gebruik dan de switch om de ‘Kijkers kunnen scrollen in de video’ instelling uit te zetten. Wanneer dit uitstaat kunnen kijkers niet scrollen in de video en moeten zij dus het hele webinar bekijken zonder dat ze delen over kunnen slaan. Deze instelling is benodigd om de pauzeer optie te gebruiken bij interacties.

Instelling waarmee je kijkers wel of niet toelaat te scrollen tijdens een on demand webinar
  5. Ga nu naar de tab ‘Interacties’ en maak een nieuwe poll/quiz aan of bewerk een bestaande.

6. Zet de ‘Pauzeer de video wanneer de interactie in beeld komt en wacht totdat de interactie beantwoord is’ instelling aan. Zodra deze instelling aanstaat zal deze interactie het webinar pauzeren wanneer hij in beeld komt. Het webinar gaat dan pas verder wanneer de poll/quiz beantwoord is.

Instelling waardoor interacties een webinar pauzeren wanneer ze nog niet beantwoord zijn

Let op! Je moet een tijdsduur instellen voor ‘Laat resultaten zien’, anders komt de interactie niet in beeld.

Trefwoorden: quiz