Een presentatie delen

Hoe je jouw presentatie start en navigeert tijdens het webinar.

Dina avatar
Geschreven door Dina
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om een presentatie te delen tijdens je webinar, moet je eerst de presentatie uploaden in de webinar wizard. Daar kun je hier meer over lezen.

Een presentatie delen tijdens het webinar

Om een presentatie te delen tijdens het webinar, kun je de volgende stappen volgen:

1. Open de webinaromgeving.

2. Navigeer naar het tabblad 'Content' in de sidebar. De sidebar toon nu jouw geüploade slides.

3. Om de presentatie te starten, kun je klikken op de presentatieknop onder de video.

4. De presentatie wordt nu getoond.

Start presentation button

Je kan de presentatie op elk moment weergeven en verbergen. Klik nogmaals op de presentatieknop om de weergave te stoppen.

Stop presentation button

De presentatie wordt standaard boven je video getoond. Wil je dat de presentatie op het volledige scherm wordt weergeven? Zet dan je camera uit. Hierdoor verdwijnt jouw video uit beeld en wordt de presentatie groter. Je kan je camera weer inschakelen wanneer je weer op het scherm wil verschijnen.

Door de presentatie navigeren

Er zijn meerdere manieren om door de slides te navigeren.

• De eenvoudigste methode is om de pijltoetsen op jouw toetsenbord te gebruiken. Gebruik de pijltjestoetsen naar links en rechts of naar boven en beneden om te navigeren.

• Gebruik de pijltjestoetsen bovenaan de sidebar.

• Klik met je muis op een slide.

• We ondersteunen ook het gebruik van USB-afstandsbedieningen om de slide te wijzigen.

Tip! Je kan de presentatie slides nog steeds veranderen met de pijltjestoetsen of een USB-afstandsbediening, zelfs als de sidebar is geminimaliseerd.

Een webinar starten met de presentatie al in beeld

Je kan de presentatie al inschakelen voordat je live gaat, zodat jouw kijkers meteen de eerste slide te zien krijgen. Volg hiervoor de stappen:

1. Open de webinaromgeving.

2. Navigeer naar het tabblad 'Content' in de sidebar.

3. Klik op de presentatieknop onder de video om de presentatie te starten.

Start presentation button

Wil je niet dat jouw video of webcam zichtbaar is? Zet dan je camera uit. Hierdoor verdwijnt jouw video uit beeld en wordt alleen de presentatie weergeven. Je kan jouw camera weer inschakelen wanneer je op het scherm wilt verschijnen.

Trefwoorden: presenteren, dias, dia’s, powerpoint, pdf, pptx, canva, keynote dia