De statistieken kan je vinden in je webinar dashboard.

Klik op het webinar > 'Statistieken' > 'Kijkers'.

Bovenin vind je de engagementgrafiek. Deze grafiek laat je precies zien hoeveel kijkers er van minuut tot minuut aanwezig zijn geweest tijdens het webinar.

Valt het aantal kijkers je tegen? Onderzoek dan of het nodig is om iets aan te passen.

We hebben deze grafiek ook voor on demand webinars. Vooral bij deze webinars kan deze informatie waarde toevoegen en je helpen om je webinarsucces te vergroten.

De puntjes die je hieronder in de schermafbeelding ziet, zijn de hoofdstukken die je hebt ingesteld bij je on demand webinar. Op deze manier kan je zien wat er welk deel van het webinar gebeurt. Zo zie je snel welke delen van het webinar interessant zijn en welke misschien iets minder.

In dit voorbeeld zie je in het laatste hoofdstuk een toename van het aantal kijkers. Dit onderdeel was een Q&A-sessie. Als je dit ziet, kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om de volgende keer meer Q&A toe te voegen aan het webinar en minder van de andere inhoud.

Rapportage

Klik op het webinar > 'Statistieken' > 'Kijkers' > 'Rapportage'.

De kijkersratio geeft aan hoeveel inschrijvers ook echt hebben meegedaan aan het webinar.

Als je de betrokkenheid van de deelnemers wil bepalen, kijk je naar de interactieratio. Dit percentage geeft weer of deelnemers op een poll hebben gereageerd of een vraag hebben gesteld via de chat.

Je kan de gemiddelde kijktijd van de deelnemers zien. Ook kan je bekijken hoeveel procent vanaf het begin aanwezig is geweest en hoeveel procent tot het einde is gebleven.

Kijkers

Bovenin zie je een klein overzicht van wie het webinar heeft bekeken. Klik op 'Kijkers' om naar al je kijkers te gaan.

Je kan de kijkers sorteren op naam, e-mailadres, of ze live hebben gekeken, kijktijd, of ze de replay hebben gekeken of op kijktijd van de replay, door erop te klikken.

Klik op 'Meer details' bij een inschrijving om daar de uitgebreide statistieken per kijker te bekijken, zoals de registratiedatum, kijktijd en unieke URL. De kijktijd wordt ingevuld als een kijker 30 seconden of langer naar het webinar kijkt.

Klik op 'Exporteer alle registraties naar CSV' om de gegevens van alle kijkers te exporteren.

In het CSV-bestand kan je filteren. Hier vind je meer informatie over hoe filteren in Excel werkt.

Trefwoorden: publiek, kijker, statistiek